Olvasópróbával kezdett az Abigél stábja Veszprémben

Megtartották az Abigél című musical olvasópróbáját a Veszprémi Petőfi Színházban. Kocsák Tibor, Somogyi Szilárd és Miklós Tibor művét Tóth Loon állítja színpadra, a bemutató december 18-án lesz a nagyszínházban.


Az olvasópróba előtt Oberfrank Pál igazgató köszöntötte a társulatot, nagy kihívásnak nevezve a készülő produkciót. 

 

PA140016

Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

 

Tóth Loon rendező a következő sorokkal ajánlja az előadást:

 

"Az Abigél korosztályom egyik meghatározó ifjúsági élménye volt, és azon ritka esetek közé tartozik, amikor előbb láttam egy történetet filmen, mint elolvastam volna. A négy részes tv játékot annyira vártuk, hogy minden rész előtt felmentünk a bátyámmal a padlásra leellenőrizni, hogy a pécsi antennát nem fordította el a szél, mert így biztosan jobb lesz a kép…


Ginát, az elkényeztetett pesti kamaszlányt apja, Vitay tábornok, minden magyarázat nélkül elviszi egy távoli város református nevelőintézetébe. Senkitől nem búcsúzhat el, apjával is csak hetenként egyszer beszélhet telefonon. Az otthoni vidám és könnyed élet helyett rideg, percnyi pontossággal beosztott órarend szerint kell élnie. Szabó Magda lányregényként induló története hamar történelmi krimivé nemesedik, miközben végigkövethetjük, hogyan lesz az elkényeztetett pesti kamaszlányból, Vitay Georginából rövid időn belül komoly, felelősségtudatú felnőtt.


A nagyszerű regény musical változatát mutatjuk be, és személy szerint akkor leszek elégedett, ha azok a fiatalok, akik most musicalként találkoznak vele először, késztetést éreznének arra, hogy a regényt is a kezükbe vegyék, mint én egykor…"

 

 

süti beállítások módosítása