Hay Anna az új női főszereplő az Irtásban

Ostorházi Bernadett Londonba költözött, ezért a női főszerepet Hay Anna veszi át, akit október 27-én láthat először a közönség a Szkéné Színházban.


Helen Edmundson (1964) drámaíró pályája elején világhírű irodalmi klasszikusok szinpadi adaptációival vált ismertté angol színházi berkekben. Olyan adaptációk fűződnek a nevéhez mint a Háború és béke, A vízimalom vagy az Anna Karenina, melyet számos díjjal jutalmaztak. Saját bevallása szerint ezek a munkák sokat segítettek neki önálló darabjai megírásakor, és nagyban hozzájárultak saját írói stílusa kialakításához.


Az 1993-ban írt Irtás (The Clearing) című darabját először a Bush Színházban mutatták be Londonban, melyért Time Out Theatre Díjban, valamint John Whiting Díjban részesült. Magyarországon 1997-ben volt a darab ősbemutatója a debreceni Csokonai Színházban Tim Caroll rendezésében.

 

hay


A Forte Társulat és a Szkéné Színház 2014. március 1-jén mutatta be az Irtást Upor László fordításában, Horváth Csaba rendezésében. Több fiatal is bekerült a rendező végzős osztályából, többek között Pallag Márton és Nagy Norbert, valamint Ostorházi Bernadett és Fehér László a Zsótér-Zsámbéki prózai színészosztályból.


Az előadás tavaly elnyerte a legjobb független előadásnak járó díjat, Krisztik Csaba pedig megkapta (megosztva) a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat a Színikritikusok díjátadóján.


Másfél év után azonban Ostorházi Bernadett külföldre költözése miatt a női főszerepet Hay Anna veszi át, akit október 27-én láthat először a közönség a Szkéné Színházban. Annának nem ez lesz az első szerepe fortés produkcióban, a társulat legutóbbi, Bűn és bűnhődés című előadásában debütált 2015 júniusában.


Forrás: Szkéné Színház

 

 

süti beállítások módosítása