Budapesten vendégszerepel az Osonó

A sepsiszentgyörgyi független társulat a hétvégén két alkalommal mutatja be Budapesten az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást.

 

Október 17-én, szombaton 18 órától a Szabó Ilonka utcai Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium dísztermében, valamint 18-án, vasárnap 19 órakor a Baross utcai Patyolat // PRÓBAüzemben láthatja a közönség a Fazakas Misi által rendezett dokumentarista produkciót.

 

ahogyan

 

Az előadás, amelyet eddig 406 alkalommal mutatott be a társulat 3 kontinens 21 országának 160 településén, egy pár napja részesült fesztiváldíjban a franciaországi 29. Théâtre Nemzetközi Színházi Fesztiválon. Az Osonó augusztus 21-én. a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány támogatásával indult el egy európai turnéra, amely során 11 országban került bemutatásra az produkció.

 

"Megérett bennünk a vágy, hogy megmérjük a minket körülvevő társadalom lázát és erről beszéljünk a színház eszközeit felhasználva. Előadásunk dokumentarista jellegű, amelyben a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat kutatjuk, így a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok és saját magunk történeteit szőttük színházi eseménnyé, folyamatosan keresve a magunkkal, nézőinkkel és az Istennel való találkozás lehetőségét. Hosszú beszélgetéseink és egyéni megnyilatkozásaink eredménye egy közös forgatókönyv lett. Ennek színházi térbe helyezésekor megtapasztaltuk a közösségi alkotás és határaink feszegetésének élményét, létrehozva lelkünk rezdüléseinek derűs vízióját és megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat" - olvasható az előadás ajánlójában.

 

 

süti beállítások módosítása