Györgyjakab Enikő és Harsányi Attila lettek a legjobb színészek Bukarestben

Györgyjakab Enikő és Harsányi Attila színművészek kapták a legjobb női és férfi alakításért járó díjakat a bukaresti Festin pe Bulevard elnevezésű nemzetközi színházi fesztiválon - közölte a szervező Nottara Színház.

    eniko

 Györgyjakab Enikő a Kolozsvári Állami Magyar Színház Nona Ciobanu által rendezett Aki elzárja az éjszakát című előadásában nyújtott alakításával érdemelte ki a kitüntetést. A színművész Hanna szerepét formálta meg az előadásban, amelynek forgatókönyvét Liliana Cavani Az éjszakai portás című filmje ihlette.    

Harsányi Attila az Aradi Kamaraszínház Sex, drugs, gods & rock 'n' roll című előadásának főszereplője. Az alkotók által "radikális stand-up tragedyként" meghatározott produkciót Tapasztó Ernő rendezte. 


Eniko es Harsanyi Attila

A bukaresti nemzetközi fesztivál zsűrije a legjobb előadásért járó díjat a román Cristi Juncu által rendezett Vaknyugatnak ítélte, amely Martin McDonagh drámája alapján készült a Nottara Színház társulatával. Rendezési különdíjat kapott Alexandru Mazgareanu  A hülyéje című Georges Feydeau-vígjáték színpadra állításáért, amely szintén a házigazda intézmény produkciója.    

A fesztiválon részt vettek a bukaresti Odeon, Metropolis és Teatru Mic Színházak, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulata, a ploiesti Toma Caragiu Színház valamint cseh, lengyel és bolgár teátrumok.

süti beállítások módosítása