A beregszászi Liliom a Pécsi Harmadik Színházban

A beregszásziak Liliomfját november 3-án és 4-én, este 7 órai kezdettel tekinthetik meg a Pécsi Harmadik Színházban Vidnyánszky Attila rendzésében.

 

A Liliomfi XIX. századi drámatermésünknek egyik legtöbbet játszott, színpadról, filmről egyaránt népszerű darabja. A könnyed hangvételű játék középpontjában természetesen szerelmi bonyodalom áll, a fiatalok boldogságát azonban legfeljebb késleltetni tudják az események, megakadályozni nem. Az álöltözetek, a komikus vénkisasszony nevelőnő, a bogaras tudós nagybácsi a humor biztos forrásai, a szabad színészélet pedig reformkori ízű lelkesedéssel ábrázoltatik.

 

Liliomfi 003

 

 

„Úgy gondolom, hogy a Liliomfi messzemenően megfelelő alapanyag arra, hogy a színházról és a szerelemről mondjon örök érvényű dolgokat. Számomra a Liliomfi furcsa himnusz a színházért – a színház mindenhatóságát és gyönyörűségét igazolandó. Kicsikét magáról a színházról fog szólnia darab és remélem, hogy igazi jó nagy játék lesz az előadás” - mondta Vidnyánszky Attila a próbafolyamat alatt.

 

Az előadásra – mely a Gyulai Várszínházzal közös produkció – november 3-án és 4-én, este 7 órai kezdettel kerül sor a Pécsi Harmadik Színházban.

 

süti beállítások módosítása