Készül A muzsika hangja - Eperjes rendezése a Magyar Színházban

Elkezdőtek A muzsika hangja próbái a Magyar Színházban. Ritkán látott tömeg érkezett az olvasópróbájára, amely a szereplők első közös találkozását jelentette a darab rendezőjével, Eperjes Károllyal.

A muzsika hangja olvasópróba

 

Az előadást több szereposztásban játssza a Magyar Színház társulata és vendégművészei - a színészekkel egyszerre ismertette rendezői koncepcióját a Jászai Mari- és Kossuth-díjas művész. Ezért többek között három Mária, két Trapp kapitány és rengeteg gyermek volt jelen a Magyar Színház Szalonjában.

 

A musicalben mások mellett Wégner Judit, Geszthy Veronika, Mahó Andrea, Fillár István, Csengeri Attila, Sáfár Mónika, Hűvösvölgyi Ildikó, Bucsi Annamária, Fonyó Barbara, Endrődi Ágnes, Tóth Sándor és Rancsó Dezső szerepel. A koreográfiát Bartha László jegyzi, a díszletet Szabolcs János, a jelmezeket Rátkai Erzsébet tervezte.

 

FonyóBarbara

 

Eperjes Károly nem először rendez zenés darabot, hiszen egy éve az Operában vitte színre Bach János-passióját, előtte pedig Veszprémben a Chicagót. A muzsika hangja előadást a máig rendkívül népszerű, idén 50 éves, 5 Oscar-díjas film tette ismertté. A rendező bevezetőjében elmondta: "Az egyszerű a nagyszerű, vagyis nincs más dolgunk, mint azt megvalósítani, amit a filmben láttunk. Egy dramaturgiai változtatás lesz az elején: Mária dalával indul az előadás."

 

A rendezői koncepció további részleteit a darab premierjén ismerheti meg a közönség, 2015 november 27-én.

 

JuhászRóza SáfárMónika MahóAndrea

 

Richard Rodgers–Oscar Hammerstein II.–Howard Lindsay–Russel Crouse A muzsika hangja története szerint Maria, az életvidám, folyton izgő-mozgó apácanövendék, bármennyire is igyekszik, nem igazán találja a helyét a zárdában. Fiatalsága, szabadságvágya újabb és újabb kalandozásokra csábítja, s szívesebben tölti az idejét a környező hegyekben, mint a zárda falai között, ahol álmodozó természetével folyamatosan galibát okoz. Főnökasszonya ezért elszegődteti nevelőnőnek a szigorú von Trapp kapitány gyermekei mellé. Maria izgatottan érkezik meg az elegáns kastélyba, ahol anyai szív és gondoskodás híján katonás fegyelem uralkodik.

 

A lány, hogy ráébressze a gyerekeket az élet valódi szépségeire, énekelni tanítja őket – és arra, hogy mindig bátran képviseljék az elveiket és vágyaikat, egyéniségüket pedig ne engedjék hamis szabályok közé szorítani. A kapitány eleinte nem nézi jó szemmel Maria nevelési módszereit, ám lassacskán az ő kapcsolatuk is megváltozik...

 

muzsikahangjamagyar

 

A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. 

 

Forrás: Magyar Színház

 

süti beállítások módosítása