Egy kupac kufli - Megtartották az idei első szatmári bábbemutatót

A kuflik történeteit eleveníti meg a szatmári bábtagozat idei első bemutató előadása.

Dániel András (m.v.) magyarországi szerző kufli-történeteit dolgozza fel a Szatmárnémeti Északi Színház Brighella Bábtagozata bábszínházi évadának első bemutató előadásában.

 

A történeteket Rumi László (m.v.) alkalmazta bábszínpadra, az előadás zenéje Nagy Anikó bábszínész nevéhez fűződik. A látványtervet a bemutatón is résztvevő szerző készítette, aki egyébként grafikus. A játéktér kialakítása és a bábok kivitelezése Rumi Borbála, Zámori Eszter és Szűcs Zsolt munkája. Az Egy kupac kufli címet viselő eladás ügyelője Liegner Zsolt. A 2015. október 23-i bemutató-előadás szereplői Nagy Anikó és Nagy Tamás.

 

kufli3


„A szerzőnek eddig három kufli-könyve jelent meg. Ezekből a történetekből választottunk ki néhányat és elevenítettük meg a bábszínház eszközeivel” – fogalmazott az előadás kapcsán a rendező, aki szerint tulajdonképpen ősbemutatóról van szó, hiszen korábban még nem készült bábszínházi előadás a kuflikról.

 

Rumi László a szatmári bábtagozat visszatérő vendége, legutóbb a többszörös fesztiválszereplő Cseresznyevirág című, japán mesék alapján létrehozott produkciót vitte színre. A mostani előadást az alkotók 4 éves kortól ajánlják, időtartama 45 perc.


Az Északi Színház Ács Alajos stúdiótermében játszott előadásra egyet váltani a színház Horea úti jegypénztárában lehet, minden hétköznap 10 és 17 óra között, előadások előtt egy órával, vagy interneten a biletmaster.ro jegyértékesítő rendszeren keresztül. További információkért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mailcímen lehet érdeklődni.

 

Forrás: Harag György Társulat 

 

süti beállítások módosítása