Györgyi Anna: "Mintha a Jóisten tenyerében kuporognék"

Azt mondja, ha nem színésznő lenne, egészen biztosan állatokkal foglalkozna. Nem mintha megbánta volna, hogy ezt a pályát választotta, Györgyi Anna nagyon szereti a hivatását. Lapszemle.


Az idei október két premiert is tartogatott Györgyi Anna számára. A Pinceszínházban a hónap elején mutatták be a Finito című darabot, amiben a női főszerepet játssza, október 22-étől pedig egy új moziban, Goda Krisztina Veszettek című filmjében láthatjuk. Ez utóbbi feladatnak a színésznő különösen örült.

 

Gyorgyi Anna

Civilben


"Nagyon régen forgattam már, ezért is mondtam boldogan igent a felkérésre. Kriszta egy hihetetlenül pontos, felkészült, érzékeny rendező, akivel csodálatos élmény volt együtt dolgozni. A szerep is remek: egy szegény vidéki kisváros kemény, ellentmondást nem tűrő polgármesterét játszom. Mindig hálás feladat, amikor az embernek a sajátjától szögesen eltérő karaktert kell megformálnia, ráadásul a sors nagyszerű kollégákkal hozott össze" - nyilatkozza a színésznő, aki gyerekkorában nem készültem színésznek, eléggé visszahúzódó kislány volt.

 

"Ráadásul a középiskolában rosszul is tanultam, nagyon szerettem viszont színházba és moziba járni. Ezzel együtt mindenkit megleptem, amikor végzős gimnazistaként kijelentettem, hogy színésznő szeretnék lenni. (...) A diplomaosztó bulin a színészmesterség-tanárom, Kállai Feri bácsi azt mondta, hogy én majd negyvenéves korom után leszek igazán jó színésznő, mert akkor ér össze a külsőm és a belsőm. Mondanom sem kell, 22 évesen nem dobott fel ez a prognózis, de ma már tudom, hogy a tanár úrnak teljesen igaza volt. Úgy érzem, valóban mostanában került szinkronba a külsőm és az, ami belül van. Színésznőként most már komplexebb, izgalmasabb dolgokat tudok megmutatni magamból, amihez nyilván kellett az, hogy megéljek jó és rossz dolgokat, illetve az is, hogy anya legyek. Egyáltalán nem bánom, hogy így alakult! Sosem hajszoltam a népszerűséget, mindig arra vágytam, hogy nagyon jó színész legyek. Eddigi kacskaringós pályámon sokféle műfajban kipróbálhattam magam, ugyanakkor volt olyan időszak is, amikor két évig nem volt munkám. Mégsem roskadtam magamba, mert hiszem, hogy mindennek oka van. Nagyon szívós vagyok, ami jól jön ehhez a hivatáshoz, mert a színészet egy hosszú távú pálya. Ha a Jóisten is úgy akarja, én nyolcvanévesen is színésznő leszek, ebben biztos vagyok" - mesélte Györgyi Anna.

 

veszettek

A Veszettekben


"Megpróbálom egyre jobban ki-zárni a külvilágot. Szeretnék békében és szeretetben élni, fontos számomra a harmónia, és csodás dolog, hogy meg is tudom teremteni azt magam körül! Nem hagyom, hogy mindenféle őrületek és negatív energiák kibillentsenek a lelki nyugalmamból. Úgy érzem, hogy jó irányba haladok, mintha a Jóisten tenyerében kuporognék, és ő vigyázna rám" - tette hozzá.

 

Forrás: Fanny Magazin

süti beállítások módosítása