Pár-baj a garzonban - Carrière-darabot rendez Cserje Zsuzsa a Magyar Színházban

Vadász és zsákmány – vajon mit akar a férfi és mit akar a nő? Jean-Claude Carrière A napló, avagy a Don Juan-katalógus című ravasz és üde darabja a legalapvetőbb emberi érzések felfedezésének kalandja Csépai Eszterrel és Bede-Fazekas Szabolcs-csal.

  DSC7229
 
"A naplóban egy fiatal nő és egy középkorú férfi furcsa kapcsolatteremtési próbálkozásának lehetünk a tanúi – meséli a darab rendezője, Cserje Zsuzsa. – A darab eleje és a vége rejtély. Honnan és mért jön a lány, s ha elmegy valaki , akár a férfi, akár a nő, hová megy, visszajön-e? A legizgalmasabb a köztük zajló lélektani párbajban, amely férfi és nő igazi párharcát hozza, hogy a szerző a rendezőre és a szereplőkre bízza, milyen irányba akarja elvinni a történetet. A mi előadásunk pszichológiai krimiként is értelmezhető."
 
 DSC7245
 
A látványos és realisztikus díszletben (Kovács Yvette Alida munkája), a küzdelem részben a lakásért, részben egymás szívéért indul... Ki kerekedik felül?  Cserje Zsuzsa rendezése mindennapi életünk alapvető problémáira kíván rámutatni: a gyanakvásra, szeretetlenségre, kapcsolatteremtő bénultságunkra, ugyanakkor arra a csodateremtő erőre, amely az emberi lélekben lakozik.
 
 DSC7253
 
A színdarab szerzője, Jean-Claude Carrière forgatókönyvíróként ismertebb, mint színműíróként. Kedvelt forgatókönyvírói munkái közé tartozik A lét elviselhetetlen könnyűsége, A burzsoázia diszkrét bája, Swann szerelme, A nap szépe, A medence vagy A szabadság fantomja. Drámái közül A napló a legnépszerűbb, melynek eredeti címe: L’aide memoire.
 
 DSC7301
 
Jean-Claude Carrière A NAPLÓ, avagy a Don Juan-katalógus valódi "pár-bajt" ígér november 6-ától a Magyar Színház Sinkovits Imre színpadán.
 
 
Fotó: Zsigmond László

 

süti beállítások módosítása