"Együttműködik" a színész mimikával - Készül Shrek, az ogre maszkja

A Shrek a Musical alkotógárdájához elismert szakemberek csatlakoztak. A karakterek mesebeli hasonlóságán Pohárnok Iván dolgozik, ő készíti az ogre híres maszkját is. A darabot 2016. május 29-én mutatják be a Papp László Budapest Sportarénában.

shrekmaszk2

 

Pohárnok Iván maszkmester a hazai és nemzetközi szakma egyik legelismertebb művésze, olyan filmek kötődnek a nevéhez, mint Az utolsó szamuráj, a Felhőatlasz, az Alien versus Predator, az Underworld, Az alkimista és a szűz vagy A 44. gyermek. Azt meséli, hogy Feke Pál arcáról már elkészült a negativ, melyet gipszbe is öntöttek. A kész maszk könnyű lesz, összenyomódhat, nyúlhat, "együttműködik" a színész mimikájával, ám előadásonként váltogatni kell. A maszkok folyamatosan készülnek műhelyében.

 

shrekmaszk1

 

Arról, hogy az Óperenciás Tengeren Túl, Dulok és Shrek otthona a történethez hűen elevenedjen meg Kentaur gondoskodik, aki számos színdarab, musical és operett díszletét készített el. A Vámpírok báljának bécsi, szentpétervári, belgiumi és természetesen budapesti előadásainak díszleteit is ő tervezte és már dolgozik a Shrek a Musical színpadi elemein.

 

shrekmaszk6

 

Szente Vajk, a Shrek rendezője a Madách Színház színészeként számos kasszasikerben játszik. Ezúttal megannyi Disney fordítás mellett ő jegyzi Galambos Attilával együtt a musical magyar szövegét, melynek története megegyezik a 2001-ben bemutatott, Oscar-díjas Shrek animációs film történetével. A musical ősbemutatója 2008-ban volt Broadwayn, majd 2011-ben a West End-en debütált, az utóbbi években pedig Európa számos országában láthatta már a közönség.

 

shrekmaszk5


Fionát Szinetár Dóra, SHREK-et pedig Feke Pál alakítja majd a készülő darabban. Sárkányként Szulák Andrea, Farquaad Nagyúrként Serbán Attila, Szamárként Csonka András lép színpadra a 2016-os produkcióban. A további szerepekben Antal Timi, Danics Dóra, Várhegyi Lucas Palmira, Oláh Gergő, Sári Évi, Szabó Dávid és Veress Mónika látható.

 

süti beállítások módosítása