Drámaíróversennyel színesedik a Győri Könyvszalon

Több mint száz, többségében ingyenes program, köztük drámaíró verseny, pódiumbeszélgetések és koncertek várják a XV. Győri Könyvszalon látogatóit az esemény fő helyszínén, a Győri Nemzeti Színházban november 6-8-ig. Az Alkotói Díjat idén Jankovics Marcell Kossuth-díjas író, forgatókönyvíró és kultúrtörténész veheti át.

 

Idén nem csak a szalon fő helyszínét adja a Győri Nemzeti Színház, hanem egy izgalmas programmal is bekapcsolódik az eseménybe. Forgács Péter, a teátrum igazgatója elmondta, Kortársasjáték címmel hirdetnek drámaíró versenyt: a szalon péntek délelőtti megnyitóján aznapi újságcikkekből témát húznak, mely megadja az egy nap alatt megírandó dráma alapgondolatát.

 

knyvszalon sajttjkoztat

 

Az írók Kiss Csaba, Pozsgai Zsolt és Vörös István lesznek, nekik másnap délelőttre kész, nyomtatott szövegkönyvvel kell előrukkolniuk. A három darabot Kszel Attila, Szűcs Gábor, valamint Tengely Gábor rendezi, s a teátrum 15 színésze játssza három csapatra osztva még aznap este a nagyszínpadon, természetesen közönség, illetve zsűri előtt, akik a legjobb színészt, a legjobb színésznőt és a legjobb drámát is kiválasztják, illetve közönségdíjas produkciót is hirdetnek. „Nagy buli lesz, izgalmas improvizálást láthatunk majd a színpadon” - tette hozzá Forgács Péter.

 

Forrás: gyorplusz.hu

 

 

süti beállítások módosítása