Kinek mit? - A Duda Éva Társulat novemberi előadásairól

Fesztiválszereplés, mozgásterápiás kurzus, Virtus és Lear a Movein Mission novemberi programjában.

 

Egy csókkal kezdődött?

November 5. 20:00, Mu Színház


Az IETM budapesti találkozójára meghívást kapott a Duda Éva Társulat/Movein Mission előadása is, mely egy közös esten lesz látható Fehér Ferenc Morgan és Freeman darabjával. A négy napig tartó programsorozaton az esti előadások mellett szakmai beszélgetések is színesítik a programot.

 

egycsokkalkezdodott

Fotó: Dömölky Dániel


Mozgásterápiás kurzus táncművészeknek

November 6, 13, 20, 27 17:00-18:30, Movein Stúdió


Az órák megpróbálnak segítséget nyújtani abban, hogy jobban megismerjük azokat az anatómia struktúrákat, melyek sérüléseivel vélhetően előbb-utóbb mindenki kénytelen lesz számolni pályája során. Emellett konkrét gyakorlati útmutatót is kapnak a résztvevők annak érdekében, hogy ne álljanak eszköztelenül a sérülés pillanatában, illetve, hogy ne érezzék elveszettnek magukat a rendelkezésre álló módszerek útvesztőjében.

 

virtus

Fotó: Dömölky Dániel


VIRTUS

November 13-14. 19:00, Mu Színház


Színes kavalkád, elrajzolt karakterek, könnyed magyarság irónia. A Virtus az első olyan magyar produkció, amely a kortárs tánc és az underground cirkuszi világ ötvözéséből született, lendületes zenével, a színházi tér számos síkját kihasználva, sajátosan magyar ízzel.

  

  

LEAR

November 20. 19:00, Átrium Film-Színház


A darab egy egészen egyedi formanyelvű műfaji kísérlet, melynek alapja a mozgás, a fizikai színház, és felvételről hallhatunk részleteket legendás Lear király előadásokból. Több ez, mint egy táncelőadás, más mint a film, de egy múltat és jelent összekötő kapocs, mintegy időtlenné téve a művet. A darab örökérvényű témája a hatalmi játszmák körül forog: hazugság, csalás, korrupció, árulás, kiszolgáltatottság, téboly. Királydrámák kedvelőinek, azoknak, akik szeretik az újdonságokat a színházban, akik kedvelik másképp értelmezni a történeteket, és élvezik egy különleges látványvilágú előadás merészségeit. Nem csak múltidézés! Ezúttal pedig a darab ifjúsági változata lesz látható.

 

Forrás: Movein Mission

 

süti beállítások módosítása