Parental Ctrl - Bemutató az Ecsetgyárban

November 1-jén, este 7 órai kezdettel láthatja a közönség az Ecsetgyár első emeleti stúdiójában a GroundFloor Group legújabb előadását, Sinkó Ferenc rendezésében.

 

A Parental Ctrl egyszerre színház és koncert, és az Y generáció szüleikkel való viszonyának bonyolult és érzékeny témáját járja körül, érintve a rájuk jellemző virtuálfüggőséget és valóságból való menekülést, elénk tárva a generációk közti kötődések és szakadások elkerülhetetlenségét. A rendező sajátos multidiszciplináris megközelítése ennek az előadásnak is jellemzője: színház, mozgás, zene és videó egyenértékűen ötvöződnek benne, pörgős és újszerű formában. 

 

 FDP-2015 10 Parental CTRL-0188

 

A #hattyúdal (a Kolozsvári Állami Magyar Színház produckiója) és Parallel (GroundFloor Group produkció) alkotója ezúttal is egyéni tapasztalatatokból kiindulva, a csapattal szorosan együttműködve hozta létre az előadást. Újra láthatjuk a Parallelből ismert bodoki-halmen katát (sic!) és a #hattyúdalból Ötvös Kingát, akikhez ezúttal a Lugosi Béla Emlékzenekarból (Váróterem Projekt) ismert Sipos Krisztina csatlakozott.

 

A három fellépő the blue screen band néven zenekart alapított az előadás próbafolyamata alatt, a bemutató egyben az ő bemutatkozó koncertjük is. A zenekar bakelit lemezére még várni kell egy kicsit, de az sem marad el! Az előadás dramaturgja és a rendező munkatársa Adorjáni Panna, a fénytervet, hangbeállítást és videókat jegyzi Almási Attila, technikai asszisztens Radu Bogdan.


Sztroboszkóp, füstgép, valamint hangos zene miatt az előadás megtekintése gyerekeknek, várandósoknak, epilepsziásoknak, valamint pacemakerrel rendelkezőknek nem javasolt. Az esemény a Hotspot.art – Kortárs Művészet a Közösségekért projekt része. A projekt lebonyolítója az Ecsetgyár, támogatója Norvégia, Izland, Liechtenstein, illetve Románia kormánya. Helyfoglalás és további információk a GroundFloor Group honlapján: www.groundfloor.ro.

 

 

süti beállítások módosítása