11 év után újra IETM - Indul a nemzetközi előadóművészeti találkozó

11 év után újra IETM találkozót tartanak Budapesten: a nemzetközi rendezvényre a világ minden tájáról több mint 500 előadóművészeti szakember érkezik a fővárosba november 4. és 8. között.

A találkozó a Góbi Tánctársulat, a PanoDráma, a Pro Progressione és a PLACCC Fesztivál közös szervezése. Az esemény fő helyszíne az Akvárium Klub.

 

IETMKrakko

 

Az IETM a kortárs színház- és táncművészetek területén működő szervezetek hálózata, az egyik legnagyobb és legrégebbi kulturális hálózat Európában. Több mint 500 tagja van, köztük előadóművészeti szervezetek - színházak, befogadóhelyek, társulatok, kulturális intézetek - és egyéni tagok 45 országból.

Az IETM célkitűzései között van, hogy tagszervezetei együttműködjenek, meghívások, koprodukciók jöjjenek létre. Céljuk a tudás feltérképezése, átadása, kutatási programok szervezése. A harmadik fő célkitűzésük pedig, hogy a kortárs előadóművészet nagykövetei legyenek, az egyes országok szintjén és nemzetközi szintéren egyaránt.

 

Évente kétszer - tavasszal és ősszel - rendeznek Európa különböző városaiban nagyobb szabású találkozót, amelyeken átlagosan mintegy 600-an vesznek részt, ennek mintegy háromnegyedét teszik ki a tagok, egynegyedük pedig a helyi előadóművészeti szervezetek és érdeklődők körei teszik ki. Az 1994-es és 2004-es találkozó után harmadik alkalommal ad helyet az eseménynek a magyar főváros.

 

ITT A TELJES PROGRAM! 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása