Időutazásra hív Hűvösvölgyi Ildikó

Lánya és színésztársai segítségével hív időutazásra Hűvösvölgyi Ildikó. Az Emlékeim versben, dalban című előadás november 5-én a Duna Palota Színházteremében tekinthető meg.

A színésznő versekkel, dalokkal idézi meg gyermekkorát, a konzervatóriumi és főiskolás éveket. Mesél a Madách Színházban eltöltött négy évtizedről, a legendás színészekről, tanárairól, növendékeiről, no meg arról, hogy a Turay Ida Színház tagjaként milyen nagyszerű szerepeket játszik most.

 

Közreműködik Kisfaludy Zsófia, Posta Victor színművészek és Erős Csaba, a Madách Színház zenei vezetője.

 

huvos01

 

"Majdnem két évtizede járom már az országot pódium-estjeimmel, vers műsoraimmal. Szeretem ezt a műfajt, ahol nem lehet elbújni a szerepek mögé, hanem mindenféle segédeszközök nélkül, pőrén ki kell állni az emberek elé és úgy adni nekik valami maradandót. Negyven éve végeztem a Színművészeti Főiskolán, jubileumi év ez a számomra, hát úgy gondoltam, összeállítok egy új estet, amelyben egy kis „időutazásra" hívom a közönséget. Végigvezetem őket az életemen, mesélek a gyerekkoromról, a családomról, a konzervatóriumi és a főiskolai évekről, a prózai és zenés szerepeimről, tanáraimról, rendezőkről és a színésztársakról, s mindezt versek és dalok segítségével. Az esten elhangoznak - többek között - Petőfi, Reményik és Weöres Sándor költeményei, valamint áriák, kuplék, nosztalgia dalok és sok-sok musical részlet is" - mesélte az estjéről Hűvösvölgyi Ildikó.

 

huvos02

 

Arról is beszélt, hogy lányával együtt fellépni dupla izgalom, de annál nagyobb öröm!

 

"Ilyenkor anya, színésznő és tanár vagyok egy személyben, hiszen Zsófi tanítványom volt három évig. Közvetlen közelről figyelhettem fejlődését és igazi színésszé érését. Ma már a saját útját járja. Játszik az Operett, a Madách színházban, Békéscsabán és turnézik Németországban  a Szépség és a Szörnyeteg című előadással.  Sokat dolgozik, sikeres fiatal musical színésznő és én nagyon büszke vagyok rá. Ritkán van módunk együtt szerepelni, ezért mindkettőnknek ünnep ez az est." - tette hozzá.

 

A teljes interjú ITT olvasható.

 

Forrás: Bánffy György Kulturális Szalon

 

süti beállítások módosítása