Négy bemutatót tart novemberben a kecskeméti színház

Novemberben négy bemutató lesz a kecskeméti Katona József Színház három játszóhelyén: a nagyszínházban, az új Kamaraszínházban és a Ruszt Stúdióban.

Mészár Zsuzsa művészeti titkár elmondta, hogy az első bemutatót november 6-án, a színház új játszóhelyén, a régi mozi épületéből átalakított Kamaraszínházban tartják, ahol Örkény István leggyakrabban játszott drámája, a Tóték kerül színpadra. A darabot Rusznyák Gábor rendezi, az Őrnagyot Kőszegi Ákos, Tót Lajost Kocsis Pál, Tótnét Csapó Virág, lányukat, Ágikát Tolnai Hella alakítja.

 

kecskemet


A következő bemutató november 12-én, szintén a Kamaraszínházban lesz. A Kecskemét City Balett Balett+ címmel induló új sorozatában a táncművészek ismert kecskeméti alkotókkal dolgoznak együtt. Az első produkcióban a nézők a balett és a népzene találkozásának lehetnek tanúi: Barta Dórának, a City Balett vezetőjének alkotótársa Csík János lesz.


Egy nappal később a Ruszt Stúdióban Zsótér Sándor rendezésében Tennessee Williams Macska a forró bádogtetőn című drámáját láthatja a közönség Trokán Nórával, Szemenyei Jánossal, Bognár Gyöngyvérrel, Nagy Viktorral, Csombor Terézzel, Szokolai Péterrel és Kertész Katával.


November végén mutatják be Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi musicaljét, Az Isten pénzét, amelyben Charles Dickens világhírű története, a Karácsonyi ének elevenedik meg. A zsugori Scrooge különös időutazása november 20-ától látható a nagyszínházban Nagy Viktor rendezésében. A főbb szerepekben Dunai Tamás, Szerednyey Béla, Kiss Zoltán, Danyi Judit, Pál Attila, Orth Péter, Dobó Enikő és Sirkó László lép színpadra.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása