Meseklubot indít a Csokonai Színház és a Pagony Könyvklub

A Pagony Könyvklub − mai mesék mindenkinek című rendezvénysorozatban kortárs magyar és külföldi meséket olvasnak fel a Csokonai Színház színművészei azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megismertessék és megszerettessék a sokak által eddig még nem ismert történeteket.

 

Az első meseklubon, november 7-én (szombaton) 10 óra 30 perckor Ráckevei Anna, a Csokonai Színház igazgatója várja a 2-6 éves gyerekeket a Janó és Janka őszi meséi című kötetből válogatott mesékkel.

 

Pagony plakat

 

A színművésznő a könyvklub kapcsán így fogalmazott: „a Csokonai Színház elkötelezett a kortárs irodalom ügye mellett, mi sem bizonyítja ezt jobban a jövő tavasszal immár tizedik alkalommal megrendezendő Deszka Fesztiválnál, a kortárs magyar drámák fesztiváljánál. Igyekszünk minden lehetőséget megragadni arra, hogy népszerűsítsük a mai irodalmat, legyen az dráma, próza vagy költészet. Azt hiszem, a kortárs irodalom iránti fogékonyságot már gyermekkorban meg lehet alapozni, így a mai mesék megismertetésével nemcsak a gyermekkort tesszük gazdagabbá, hanem olvasni szerető, az élő irodalom iránt érdeklődő felnőtteket is nevelünk.”

 

A Pagony Könyvklub együttműködő partnere és helyszíne a Debreceni Pagony könyvesbolt (Batthyány utca 11.). „Nagyon örültünk a színház megkeresésének, hiszen a Könyvklub új színt visz könyvesboltunk életébe. Fontos küldetésünknek tartjuk, hogy a gyerekek megismerkedjenek a minőségi kortárs mesékkel, és erre jó alkalom a közös mesehallgatás. A Csokonai Színház kiváló művészei pedig garanciát jelentenek számunkra arra, hogy az általunk ajánlott mesék értő tolmácsolásban jutnak el a gyerekekhez.” − mondta Csikó Márta, a könyvesbolt vezetője.

 

Forrás: Csokonai Színház

 

süti beállítások módosítása