Hip-hop egy antik szekrényben - Lil Buck népszerűsíti a Párizsi Opera Balettet

A 26 éves Lil Buck ismét szokatlan együttműködésben vett részt. Az eredmény egy finom humorú és kidolgozottságú street dance koreográfia a párizsi balett egyik antik szentélyében - számolt be a Fidelio.

lil buck

 

2014-ben a filmezéssel is foglalkozó, Hollywoodban is hírnevet szerzett Benjamin Millepied-t nevezték ki a Párizsi Opera Balett igazgatójának. A Fekete hattyú című film koreográfusaként széles körben ismertté vált táncos-koreográfus az elmúlt egy évben új irányokat látszik kijelölni a patinás intézményben.

  

 

A Gangsta walking, másnéven Memphis Jookin' street dance műfajából kinőtt Lil Buck és Millepied nem először dolgozik együtt. A 2015 őszén Wendy Morgan rendezésében készült Étoiles, I see you egy rendkívüli videóban mutatja be az amerikai sztárt a klasszikus balett egyik templomában, történelmi díszletekkel a háttérben.

 

Az ovális panorámaablakokból és falfestményekből összeálló mágikus teret a Birdman zeneszerzőjeként (a Trafóban november 21-én fellépő) népszerűvé vált jazzdobos, Antonio Sánchez tölti meg ritmusával.

 

Forrás: fidelio.hu

 

 

süti beállítások módosítása