Zentán vendégszerepel a temesvári színház

A vajdasági Zentán vendégszerepel a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulata, amely két előadást mutat be - közölte kedden az erdélyi teátrum.

 

A temesvári színház vajdasági vendégszerepléseinek hagyománya van, aminek köszönhetően jó szakmai és baráti viszony alakult ki az erdélyi színház és több vajdasági magyar színház között. Ez utóbbiak között van az alig néhány éve alakult Zentai Kamaraszínház is.

 

tesztoszteron

Fotó: Biró Márton


A temesvári társulat a Zentai Kamaraszínházhoz látogat, ahol csütörtökön a Tesztoszteron című előadást mutatja be. A lengyel Andrzej Saramonowicz darabját Kedves Emőke jegyezte művészeti koordinátorként. A temesváriak pénteken az Apakaland című gyerekelőadást viszik színre, amelyet Ioan Brancu rendezett.


A temesvári magyar színház fontosnak tartja a határon túl élő szórványmagyarság kulturális identitásának megőrzését, valamint a helyi magyar nyelvű intézményekkel való szakmai kapcsolatok kiépítését - olvasható a színház közleményében.


Az eddigi együttműködésükről felidézik, hogy Zentai Kamaraszínház előadásai az elmúlt években rendszeresen részt vettek a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozón, emellett Dévai Zoltán, a zentai társulat alapító tagja játszik a temesvári társulat Leenane szépe című előadásában.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása