Egyensúly - Két egyfelvonásost mutat be a Győri Balett

A Győri Balett november14-énGyőrben, december 11-én Budapesten a Müpában mutatja be a 2015/16-os évad legújabb, két egyfelvonásos balettből álló estjét, mely az Egyensúly összefoglaló címet kapta.

 

A Győri Balett ajánlója:

 

Újabb mérföldkőhöz érkezett a társulat azzal, hogy két, ízig-vérig XXI. századi darabot tűzött műsorára, mind témaválasztásukat, mind a mozdulatvilágukat s mind a szcenikai megoldásokat tekintve. Az emberi tűrőképesség határait súroló, valódi és virtuális száguldás, olyan életmód váltásra késztet, amelyhez már nem tud kellő gyorsasággal alkalmazkodni az egyén. A mentális zavarodottság, a minőségi kapcsolatok ritkulása, a szaporodó fóbiák táncszínpadi ábrázolása egy újszerű megközelítése ezeknek a társadalmi problémáknak.

 

Plakat

 

A kétrészes balettest első darabja a rendkívül innovatív fiatal katalán alkotó Cayetano Soto műve: azUNEVEN (KIZÖKKENT).  „Amikor reggel felébredtem, nem tudtam, hogy a világnak melyik részén vagyok" - mondta Cayetano Soto, ennek a szellemi állapotnak a jellemzésére. A klasszikus bázisra építő rendkívül technikás darab igazi kihívás a győri együttes számára.

 

Velekei LászlóA TEREM című koreográfiáját az est második részében láthatja a közönség, mely szerves folytatása a Soto által felvetett gondolatkísérletnek, de már tovább is viszi azt. Hol a határ a még normálisnak mondható mentális kibillentség és a kóróssá váló, állandósult pszichés anomáliák, életünket és szabad akaratunkat gúzsba kötő fóbiák közt? A különleges karakterek óriási tárházát felvonultató darab előadóművészi szempontból hatalmas lehetőségeket kínál a táncművészeknek, miközben kellő humorral és helyzetkomikumokkal fűszerezi a történetet, technikás és erőteljes kifejező erejű ”Velekei-stílusban”. 

 

süti beállítások módosítása