Kiírták a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói pályázatát

Kiírta a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatói feladatkörének ellátására irányuló vezetői pályázatot Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

    

www.kormány.hu internetes oldalon olvasható pályázati kiírás szerint a pozícióra december 16-ig lehet pályázni többek között egy olyan középtávú program benyújtásával, amely javaslatokkal él az intézmény vezetésére, fejlesztésére és tevékenységének társadalmi elismertetésére.
    

A pályázat kiírására azért volt szükség, mert a jelenlegi főigazgató, E. Csorba Csilla mandátuma a jövő év elején lejár.


pim

    

A pályázókat egy legalább öttagú szakmai bizottság fogja meghallgatni, amelynek munkájában részt vesz Balog Zoltán miniszter képviselője is. A főigazgatói megbízásról a pályázati határidő lejártát követő 30 napon belül a szakmai bizottság javaslatát mérlegelve a miniszter dönt, a pozíció ezt követően január 16-tól öt évre szólóan tölthető be.
    

E. Csorba Csilla, a múzeum jelenlegi főigazgatója egyelőre nem kívánt nyilatkozni az MTI-nek arról, hogy indul-e a pályázaton.

 

süti beállítások módosítása