Fölszállott a páva - A pénteki adásban fellép az ExperiDance

A 3. elődöntővel folytatódik pénteken este a Fölszállott a páva népzenei, néptáncos tehetségkutató a Duna televízióban; a műsor sztárvendége az ExperiDance lesz - hangzott el az M1 aktuális csatornán.

ExperiDance 

   

A tánctársulat alapító-koreográfusa, Román Sándor a pénteki adásban elmondta: a néptánc a lehető legjobb önkifejezése a magyarságnak, s ez határokon átívelő fantasztikus tánckincs és érték azért annyira kifejező, mert "saját magunk érzületét formáljuk mozdulatokká."
    

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza közös műsorában a közönség megismerkedhet a Debreceni Hajdú TE Berkenye csoportjával, Kiss Adrienn Líviával, Szabó Rebekával és Rochat Mátéval, a Ficfa Zenekarral, Hoksz Attilával, Gombai Franciskával, a Dr. Martin György AMI Borbolya csoporttal, Nagy Dániellel, a Bukrok Énekegyüttessel, Vincze Hunorral, ifjabb Ürmös Sándorral és a Cseppforrás Néptáncegyüttessel.
    

A tehetségkutató négy - énekes, hangszeres, szóló- és páros tánc, valamint táncegyüttes - kategóriájában összesen 48, adásonként 12-12 produkció mutatkozik be a Duna tévében péntek esténként.

 

süti beállítások módosítása