Yvonne - Gombrowicz darabja Vácott és a Nemzetiben

A Váci Dunakanyar Színház 2015/16-os évadában kiemelt produkció a Witold Gombrowicz: Yvonne, burgundi hercegnő című művéből készülő előadás, melyet az ukrán Yaroslav Fedoryshyn rendez. Az előadás létrehozásában koprodukciós partnerként vesz részt a Nemzeti Színház.

 

"A készülő produkció komoly szintlépést jelent a Váci Dunakanyar Színház számára. Az eddigiekhez képest nagy szereplő – és alkotógárda dolgozik a sikerért. A Nemzeti Színházzal való újbóli együttműködés pedig hatalmas megtiszteltetést és szakmai megerősítést jelent a fiatal intézmény számára" - mondta Kis Domonkos Márk, a Váci Dunakanyar Színház igazgatója.

 

Yvonne sajtotaj eori-9845


A rendező Yaroslav Fedoryshyn, az ukrán Lviv Academic Voskresinnia Theatre igazgatója. Társulata visszatérő fellépője a leghíresebb színházi fesztiváloknak Skóciától kezdve Lengyelországon és Egyiptomon át Törökországig. Az előadás jelmez és díszlettervezője a rendező állandó alkotótársa, Alla Fedoryshyna, neki köszönhető a rendezés expresszív formanyelvéhez kapcsolódó különleges látványvilág.


Az előadásban a Váci Dunakanyar Színház korábbi produkcióiból is ismert Pataki Szilvia, Kaszás Mihály, Vándor Éva, Havasi Péter, Szabó Erika, Molnár Gyöngyi és Smál-Szilaj Gábor mellett Pásztor Tibor és Ivaskovics Viktor kapott szerepet, valamint három év szünet után ezzel a produkcióval tér vissza a színpadra a színház direktora, Kis Domonkos Márk.


A bemutatóra 2015. november 28 -án Vácott kerül sor, a Nemzeti Színházbeli premier pedig 2015. december 17-én lesz.

 

A Váci Dunakanyar Színház novemberben ünnepli megalapításának harmadik évfordulóját. Szakmai életükben meghatározó a V4 eszmeisége, így a következő évadok műsortervében is egy-egy V4 ország szerzőjének műve közül választanak.

 

 

Forrás: Váci Dunakanyar Színház

 

 

 

süti beállítások módosítása