Michael Flatley amerikai turnéval búcsúzik a táncszínpadtól

Februárban indul utolsó, amerikai turnéjára Michael Flatley; a 17 várost érintő fellépéssorozatáról az ír táncművész számolt be csütörtökön.

A művész a Lord of the Dance: Dangerous Games című előadásával szerepel egyebek mellett Chicagóban, Bostonban, Philadelphiában, Dallasban és Los Angelesben is. Flatley évek óta nem szerepelt az Egyesült Államokban.

 

A turné február 19-én a floridai Sunrise-ban kezdődik és március 17-én, Szent Patrik napján ér véget Las Vegasban. Az ír táncos jelenleg a Broadway-n lép fel a Lyric Szynházban. A nyolchetes előadássorozat január 3-ig tart.

 

    Michael Flatley

     

Az 57 éves Flatley korábban bejelentette, hogy mivel lábai már nem a régiek, gyakran vannak fájdalmai, az amerikai turné után visszavonul a táncszínpadról.
    

A művész Chicagóban született ír-amerikai családban. A Riverdance című előadás társkoreográfusaként szerzett magának hírnevet. A hétperces műsort 1994-ben láthatta a közönség az Eurovíziós Dalverseny szünetében.
    

Jean Butler táncossal egészestés produkcióvá bővítette az előadást, amelyet először 1995-ben a dublini Point Színházban mutattak be. Flatley a kelta táncot felidéző program után saját show-kat készített, megszületett a Feet of Flames és a Celtic Tiger című előadás. A Lord of the Dance című műsora 1996-ban debütált, majd világszerte 60 országban több mint 60 millió néző tekintette meg.
    

A Dangerous Games alcímet viselő munkáját a londoni közönség már láthatta. Az előadás partitúráját Gerard Fahy írta, a látványos produkcióban táncoló robotok, akrobaták és utcai táncosok is megjelennek.

 

süti beállítások módosítása