Grease a Magyar Színházban – Villáminterjú Szurdi Miklóssal

December 13-án és 14-én a Hevesi Sándor téren is látható lesz a Grease. Szurdi Miklóst, a musical rendezőjét kérdezték.

- Mennyiben változik az előadás amiatt, hogy sportcsarnokok és fesztiválközpontok után színházban mutatják be?

 

- A színházban nem csak az előadás show jellege fog kidomborodni. Nagyobb hangsúlyt kap a prózai rész, a történet, a színészi játék finomságai, a darab humora. Egyre jobban összeérik a musical, melyen kicsit hangoltunk is. De abból nem engedünk, hogy a show lagalább olyan élvezetes legyen, mint a nagyobb helyszíneken.

 

- Van -e olyan kedvenc jelenete, dala vagy koreográfiája a darabban, amelyet a Magyar Színház közönségének szívesen ajánlana?

 

- Az első felvonás utolsó jelenetét kiemelném: a dalok, a konfliktus és a humor mind megmutatkozik ebben a részben. Ahol mindenki együtt táncol a színpadon, – Együtt a banda, Kend a hajadra, Belehalok című dalok alatt – különösen érdemes odafigyelni Bakó Gábor látványos, kiváló koreográfiáira, Szakál Attila akrobatikus elemeire.

 

DSC 6646

 

- Milyen érzés volt újra belépni a Magyar Színház kapuján?

 

- Mivel 1983 és 1987 között a Nemzeti Színház – a mai Pesti Magyar Színház – rendezője voltam, kicsit olyan, mintha hazamennék.

 

Grease-történet:

 

A Grease történetét Jim Jacobs szövegkönyve inspirálta, mely William Taftnak a gimnáziumban töltött személyes tapasztalatain alapul. A darab Tom Moore rendezésében debütált 1972-ben Broadway-n, ahol 3.388 előadást élt meg a 8 év alatt. A musicalből két későbbi Broadway-produkció, három londoni és számos professzionális és/vagy amatőr változat született világszerte.

 

DSC 6629

 

 

Az 1959-ben játszódó tini-történet elején Danny és Sandy között a nyári szünetben románc szövődik. A nyár véget ér, a fiatalok útja külön válik. A gimiben azonban újra összefutnak. A sok civódás után boldog a békülés, a történet happy end-del végződik.

 

A party musical főszereplői mások mellett Vastag Csaba, Görgényi Fruzsina, Kiss Ramóna, Szemerédi Bernadett, Vastag Tamás, Fehér Adrienn.

 

Forrás: Magyar Színház, Színház.hu

 

 

süti beállítások módosítása