Adj arcot a művésznek! - Érintőképernyős ismerkedés a Nagycirkusz artistáival

2015 októberében indította útjára a Fővárosi Nagycirkusz az Adj arcot a művésznek! elnevezésű programját, amelynek célkitűzése "az artistaszámok gépies megjelenítése helyett a hús-vér emberi kvalitások hangsúlyozása", valamint figyelemfelhívás a „hétköznapi csoda-csináló” képességre. 

 

A Fővárosi Nagycirkusz ajánlója:

 

A cirkusz az emberi teljesítőképesség határait feszegető művészet, az ember, az artista-művész teljesítményét művészi-esztétikai közegbe helyezett látványvilágra épül, ezért annak legfontosabb „alkotóelemét”, az embert, az artista-művészt kell középpontba emelni. Arcot kell adni a művésznek, a közönséget meg kell ismertetni a művésszel, illetve annak a produkcióba befektetett munkájával.

 

Fekete Péter, a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos, erről a zuhangi második Kínai Nemzetközi Cirkuszfesztivált előkészítő Szakértői Fórumon, rangos nemzetközi szakmai tanácskozáson beszélt, s a Fővárosi Nagycirkuszban ennek első lépéseit már meg is tették.


Az előadások végén a közönség találkozhat a fellépő művészekkel, beszélgethet, vagy akár fotót készíthet velük, valamint autogramot is kérhet az artistáktól. Következő lépcsőfokként decemberben már az épületben kihelyezett érintőképernyőkön keresztül is bővítheti ismereteit, tudását, aki szeretne többet megtudni a művészekről. A Jónak lenni jó program! keretében már ki is próbálhatták a nézők a képernyőket, amelyek osztatlant sikert arattak, főleg a fiatalok körében.

 

UAD 6183


Kapcsolódó programok:

 

Hobo Karácsony

2015. december 27. 20 óra
Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz

 

Balance szilveszteri gálaelőadás – előtte egy egyedülálló bűvészmutatvánnyal
2015. december 31. 20 óra
Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz

 

Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál

2016. január 7-11.
Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz

 

ARTista Café

2016. február 1. 18 óra
Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz

 

 

süti beállítások módosítása