Mese habbal - Családbarát programsorozatot indít a Jurányi

A Jurányi decemberben elinduló, családbarát programsorozatában minden korosztály rátalálhat a neki megfelelő programra, kicsiknek Mocorgók, nagyobbaknak SzínműVeletek a Pagonnyal, vagy Nyomozós játék és kézműveskedés a Parányi Műhellyel.

Színházi és zenei élmény kedvenc gyerekzenekarokkal. Felnőtteknek pihenés egy jó könyv és kávé mellett a kávézóban. Garázsvásár, csere-bere. Gyerek és pénztárca barát gasztróélmény az éheseknek.

 

Mocorgok

 

Villáminterjú a gyereksorozatról Kulcsár Vikivel és Tabajdi Györgyivel:

 

Györgyi, a férjeddel, Levivel a Jurányi szomszédságában laktok és a ház megnyitása óta rendszeresen találkoztunk veletek a programjainkon. Mi az, ami ennyire megtetszett nektek a Jurányiban?

 

Tabajdi Györgyi: Minden, ami egy kilométeres körzeten belül van, az jó – persze szoktunk azért szelektálni is! A gyerekek mellett nagyon nehéz volt megoldanunk, hogy eljárjunk színházba, a Jurányiba viszont épp amelyikünk ráért, egyszerűen csak átsétált megnézni egy előadást. A gyerekprogramoknak pedig mondanom sem kell, mennyire örültünk: hétköznap táncórákra vittük a gyerekeket, hétvégenként pedig együtt nyomoztunk a Parányival. Nagyon örülünk, hogy végül nem egy hostel lett a Jurányi iskolaépületéből.

 

Az idei évadtól Györgyi már a FÜGE új munkatársa. Hogyan jött a közös munka ötlete?

 

Kulcsár Viki: A szakmai együttműködésünk a Szamárfül Projekttel kezdődött, Györgyi volt a szervezője a csapatnak, akik ma már rendszeresen játszanak nálunk gyerekelőadásokat. Idén nyáron pedig eldöntöttem – részben családi okokból is – hogy szeretnék nyitni a családbarát profil felé is, és azt láttam Györgyin, hogy ő is igényes és színvonalas kulturális programokat szeret kínálni a gyerkőcöknek, így elkezdtünk közösen ötletelni a Jurányi gyerekprogramjain. Az egyik nagy feladatunk az, hogy a házon belüli 0-14 éves korig szóló sok-sok programot egy csokorba gyűjtsük és egységesen kommunikáljuk a vendégeknek, másrészt pedig, hogy színesítsük az ennek a korosztálynak szóló programkínálatunkat.

 

A programok kitalálásakor gondolom kiinduló pontként szolgálhatott, hogy mi az, amiből hiány van a környéken.

 

Györgyi: Részben így jött a Mocorgó ötlete is: egyrészről alig akad 3 éves kor alatti gyerekeknek szóló program Budán, másrészről az elmúlt évben a házból sokaknak született gyerekük, akik most szeretnének visszamenni dolgozni, és valahogy úgy megoldani a gyerekfelügyeletet, hogy az ne csupán a bölcsődét jelentse. Erre kínál megoldást a Mocorgó, akik a megőrzés mellett különböző foglalkozásokat is tartanak.

 

„Házon kívüli” gyerekek is járhatnak a Mocorgóba?

 

Viki: Ahogy a többi program, úgy a Mocorgó is teljesen nyitott, bárki csatlakozhat. A gyerekprogramok kitalálásánál azt is szem előtt tartottam, hogy ne csak családbarát ház, hanem családbarát munkahely is legyünk, ezért különösen fontos számomra a Mocorgó létrejötte. 

 

Decembertől a Családbarát Jurányi egyik állandó programsorozata a Mese Habbal lesz. Kitől származik a név?

 

Györgyi: A FÜGE irodában sokat gondolkoztunk, hogy mi is legyen ennek a sorozatnak a neve, a felmerülő ötleteket pedig a kislányomon teszteltem, aki szinte az összes verziót leszólta, hogy ez mind hülyeség és felvetette, hogy miért nem lesz inkább Mese Habbal.

 

Viki: Nekem azért is tetszett meg ez a név, mert valami olyat kerestünk, ami kifejezi a program kulturális és gasztro oldalát is. A mese az élményre utal – ami lehet színházi előadás, vagy épp kézműveskedés – a hab pedig minden más, ami erre rárakódik: kávézás a teraszon, amíg a gyerekek a Muki Házban rosszalkodnak, egy jó könyv elolvasása a kávézóban a Hencsergő mellett, vagy épp közös társasjátékozás, ping-pongozás. 

 

Györgyi: A Mese Habbal mindig egy jeles naphoz fog kötődni, ebben az évadban négy programot tervezünk a Karácsonyhoz, a Farsanghoz, a Húsvéthoz és a Gyereknaphoz kötődően. December 19-én Karácsonyváró Murival várjuk a családokat, lesz játszószoba a Mocorgóval, ajándékkészítés a Parányi Műhellyel, gyerekelőadás és (garázs)vásár.

 

Szerző: Antal Klaudia

 

 mese habbal


Első alkalom:

2015. december 19. szombat délelőtt

 

Mi lesz a program?:

9.30 - 13.00 Játszószoba gyerekfelügyelettel a Mocorgóban (folyamatos érkezéssel)

Kalimpa vezetésével indulhatunk útra a képzelet világában sok zenével, mesével és mozgással.

1 - 5 éves korig ajánlott!

9.30 - 13.00 Vásár: társasjátékok, könyvek, ruhák, kiegészítők, édességek

Minden, ami gyerek, szuper könyvek, társasok, színes pöttyös-csíkos cukiságok, gondosan megtervezett ruhák, finom kézműves csokik.

9.30 – 13.00 Garázsvásár: megunt játékok, könyvek és kinőtt gyerekruhák csereberéje, jótékonysági akcióval

10.00 -11.00 Szamárfül Projekt: Brub, egy zokni akinek párja nincs (gyerekszínházi előadás)

11.00 – 12.00 kézműveskedés, ajándék készítés a Parányi Műhellyel

12.00 – 13.00 család és pénztárca barát menük a Jurányi Suterénben

Belépő a meseelőadásra, a többi program ingyenes:

1000 Ft/fő, 2500 Ft/ családi 3 fő = 2 gyerek +1 felnőtt

Infók: www.juranyihaz.hu; Tájékoztatás: fuge.gyorgyi@gmail.com

 

A gyerekprogramok hírlevelére itt lehet feliratkozni: juranyimini@gmail.com

Partnerek: Pagony, Mocorgók, Szamárfül Projekt, Parányi Műhely, Okos Kópé, Trita csokoládé, Ludoshka.

 

További időpontok:

Farsang – Tél búcsúztató
RUTKAI BORI BANDA koncert  /  2016. február 6. 10.00-13.00

Húsvét – Tavasz váró
VERONAKI koncert / 2016. március 19. 10.00-13.00

Gyereknap – Évadzáró
Meglepetés koncert  / 2016. május 28. 10.00-13.00

3 alkalmas családbérlet is váltható: http://juranyihaz.hu/berlet/

 

 

 

süti beállítások módosítása