Öt darabot mutat be a Patkó Lovas Színház Mórahalmon

Öt darabot mutat be 2016 nyarán a Patkó Lovas Színház a Csongrád megyei Mórahalmon - közölte a homokháti kisváros polgármestere, Nógrádi Zoltán hétfőn Szegeden.

A színházat a mórahalmi önkormányzat és a Nemzeti Lovas Színház idén hozta létre. A kezdeményezés fogadtatása kedvező volt, a három nyári előadást csaknem négyezren látták a Futó-Dobó Lovasközpont fedeles lovardájában - mondta a politikus a következő évad műsorát ismertető sajtótájékoztatón.

 

patko

Fotó: lovasszinhaz.morahalom.hu


A mórahalmi Erzsébet fürdő 2015-ben várhatóan összesen 420 ezer látogatót fogad, a kisvárosban eltöltött vendégéjszakák száma pedig 100 ezer körül alakul. A Szeged szomszédságában fekvő településen hagyományosan változatos gasztronómiai és közösségi programokkal várják a látogatókat, mint a Homokháti Sokadalom, a Rétesfesztivál vagy a Bivalyfesztivál. Ezek sorát bővíti ki a lovas színház összesen tíz előadása 2016-ban júniustól augusztusig - közölte a polgármester.


Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója elmondta: a zenés színházat a cirkuszművészettel vegyítő magyar lovas színházi műfaja a maga nemében egyedülálló. A világon nagyon kevés olyan produkció van, ahol úgy mutatnak be dramatizált színházi műveket, hogy a színészek akrobatikus lovaglás közben élőben énekelnek.


Az évad június 25-én a János vitézzel indul, melyben többek között Papadimitriu Athinával és Kaszás Gézával találkozhat a közönség. Ezt Szirmai Albert és Gábor Andor operettje, a Mágnás Miska követi a címszerepben Mohácsi Márkkal, akinek Békefi Viktória lesz a partnere. A legszebb operett, musical és örökzöld slágerekből ad ízelítőt a Musicalek lóháton című előadás, amely egyik főszereplője Sasvári Sándor lesz. Az augusztus 20-i hétvégén az István, a király című rockoperát tűzik műsorra, az évadot pedig a Gladiátor című musical zárja.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása