Versünnep 2016 - Várják a jelentkezőket

Két kategóriában várják a jelentkezéseket a jövő tavaszi VERSÜNNEP 2016 Fesztiválra.

 

„Mert megölhették hitvány zsoldosok,
és megszűnhetett dobogni szíve –
Harmadnapra legyőzte a halált.
Et resurrexit tertie die.”

/Pilinszky János/

 

Tóth Árpád születésének 130. évfordulója, Pilinszky János születésének 95. és halálának 35. évfordulója, Babits Mihály halálának 75. évfordulója, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója tiszteletére a Versünnep Alapítvány, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Bánffy György Kulturális Szalon meghirdeti a VERSÜNNEP 2016 Fesztivált.

 

Kategóriák:
1. Vers – és prózamondás
2. Énekelt vers, versmegzenésítés


A nevezéseket beadhatják:
- színművészek és előadóművészek, hivatásos zeneszerzők (komoly zenében felsőfokú végzettséggel, könnyű zenében szakirányú végzettséggel), valamint hivatásos hangszeres és énekes előadóművészek, zenekarok,
- művészeti egyetemek valamint szakirányú közép-és felsőoktatási és könnyűzenei képző intézmények hallgatói.

Egy nevező több kategóriában is jelentkezhet.

 

versunnep

 

Részletes kiírás:

 

Az 1. kategóriában három mű nevezhető, amely lehet vers,próza, publicisztika.


A nevezett művek közül:

- egy Tóth Árpád vagy Pilinszky János vagy Babits Mihály által írt mű,
- egy az 1956-os forradalom és szabadságharc témájával foglalkozó mű,
- egy kortárs magyar költő, illetve író verse vagy prózai műve

 

A nevezett művek nem haladhatják meg egyenként az öt perc mondási időt.

A választott művek szövegét kérjük a nevezéshez mellékelni!

 

Azok jelentkezését várjuk,

- akik hazánkban, vagy határon túl élő, hivatalos minősítéssel rendelkező színművészek vagy előadóművészek. (A nevezéshez kérjük csatolni a végzettséget igazoló hivatalos okirat másolatát)
- akik hazai és határon túli Színművészeti Főiskola vagy Egyetem hallgatói, továbbá hivatalosan bejegyzett művészeti intézmény (akadémia, stúdió, tanoda stb.) színész hallgatói. (A nevezéshez kérjük mellékelni az érintett intézmény hivatalos igazolását.)

 

A 2. kategóriában két művel lehet nevezni, komoly vagy könnyűzenei stílusokban.
- Tóth Árpád vagy Pilinszky János vagy Babits Mihály alkotásának megzenésített változata,

- egy az 1956-os forradalom és szabadságharc témájával, vagy egy kortárs magyar költő, író művének megzenésített változata.

 

A versmegzenésítéseket (önálló zenei kompozíciókat), illetve már megkomponált versmegzenésítések előadóit várjuk. Nevezhetnek zeneszerzők önállóan (ez esetben előadót is kell hozniuk magukkal a versenyre), valamint előadókkal közösen, de saját előadással is. A műveknek a versenyen élő előadásban el kell hangozniuk, kottát nem fogadunk el. Előadóművészek (szóló ének, ének- bármilyen összeállítású kísérettel, vagy együttes, kórus) is jelentkezhetnek saját, vagy más szerzők által komponált versmegzenésítéssel. A versenyre minimum 5, maximum 10 perces műsorral lehet nevezni, a megadott időhatárokon belül tetszőleges számú versmegzenésítéssel. A zsűri zeneszerzői és előadói díjakat is odaítélhet.


A nevezéskor kérjük a megkomponált művek szövegét, időtartamát elküldeni, valamint a produkció előadóit is feltüntetni. Az előadóktól szintén kérjük az énekelt vers szövegét, időtartamát, és a zeneszerző nevét megjelölni. A jelentkezéskor kérjük, hogy végzettségét, vagy jelenlegi tanulmányainak igazoló okiratát mellékelje. (Együttesek részéről 1 hivatásos igazolást kérünk.)

 

Jelentkezési határidő: 2016. január 31. vasárnap, 24.00 óra.

 

A jelentkezéseket az alábbi címre várjuk:

VERSÜNNEP ALAPÍTVÁNY
1136 Budapest
Pannónia utca 46/a. 1 em. 1.
vagy
versunnep@gmail.com

Információt aversunnep@gmail.com, címen kérhetnek az érdeklődők. Kapcsolattartásra használható a facebook.com/versunnep oldal is.

 

Az elődöntőkre 2016. márciusában kerül sor, különböző magyarországi és határon túli helyszíneken. A részletekről a jelentkezések regisztrálása után értesítjük az érintetteket. A döntőt 2016. április 10-én, szombaton rendezzük a Nemzeti Színházban.

 

DÍJAK

Minden kategóriában több, nagy értékű pénzjutalom, képzőművészeti alkotás és ajándéktárgy kerül odaítélésre.

 

FELHÍVÁS ISKOLÁK, CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE

A fesztivál hivatalos programjához az év folyamán bármikor kapcsolódhat bármely hazai és határon túl működő iskola vagy civil szervezet, oly módon, hogy vállalja egy amatőr versmondó verseny megrendezését a kiírásban szereplő témaköröknek megfelelően.A szervezők biztosítják egy szakember delegálását az adott zsűribe. A verseny időpontját minden intézmény maga határozhatja meg. A versenyek nyertesei közül, a zsűri döntése alapján, az arra kiválasztottaknak lehetőséget kínálunk produkciójuk előadására, versenyen kívül, a hivatásos fordulók valamelyikén. Továbbá a kategóriánkénti nyerteseknek 2016 júniusában seregszemlét rendezünk, ahol a résztvevők jutalmakban részesülnek, valamint a zsűri döntése alapján szakmai továbbképző táborban vehetnek részt.

 

A részvételhez szintén szükséges a nevezés és szándéknyilatkozat elküldése, aversunnep@gmail.comcímre. A nevezésnek a tartalmaznia kell a jelentkező adatait, továbbá, hogy mikor, hol, és milyen korosztályban kívánja a versenyt megrendezni. A nevezési lapot és szándéknyilatkozatot a www.versünnep.com honlapról lehet letölteni. A változtatás jogát fenntartjuk.

 

 

süti beállítások módosítása