'Szeretek szilveszterkor játszani' - Decsi Edit Kecskeméten készül

A Boeing, Boeing szilveszteri bemutatójára készül a kecskeméti színház.

A gyönyörű francia stewardest drága bundával lepi meg sármos vőlegénye, a sikeres építész. Tökéletes! – gondolhatnánk, azonban Marc Camoletti darabja, a Boeing, Boeing aligha lehetne a legtöbbet játszott francia vígjáték, ha csak ennyiről lenne szó. Ehhez a sármos építész mellé kell még egy mindent összekuszáló jó barát, egy mindent tudó házvezetőnő, továbbá két másik menyasszony. A Boeing, Boeing szilveszteri bemutatójáról Decsi Editet kérdeztük.

 

 DWP8623

Dobó Enikő, März Fruzsina, Decsi Edit

 

- Tavaly is játszottál szilveszterkor. Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy az idei darabban is benne vagy? – kérdeztük Decsi Edittől.

 

- Szeretek szilveszterkor játszani. Biztos a korom miatt  - mondja, de ő maga is nevet. –  Vagyis nem okoz gondot Szilveszterkor játszani, nem érzem hogy bármiből is kimaradnék emiatt. Inkább azt sajnálom, hogy a december 31-i előbemutató végett kevesebb időt tölthetek a családommal Karácsonykor.

 

- Hihetetlen a pörgés a színpadon. Mintha egy hatalmas táncjelenet lenne a darab.

 

- Könnyednek és spontánnak kell látszania, de valójában pontos koreográfia szerint történik minden. Fontos a megfelelő ritmus, és a pontosság, hiszen az ajtók nyitódnak, csukódnak… De éppen ez benne az izgalmas. Hálás vagyok, hogy különböző műfajú darabokban játszhatok: az évad elején egy számomra nagyon kedves próbafolyamat után a szívem szakad meg esténként a Szerelemben, most egy kis vidámság jön a Boeing, Boeingben, január 5- én pedig elkezdem próbálni a Hamletet. 

Milyen az összhang darabbeli stewardes kolléganőiddel, März Fruzsinával és Dobó Enikővel?

 

- Nagyon jó! Mindhárman a Kaposvári Egyetemen végeztünk. Fruzsival annak idején együtt felvételiztünk. Őt azonnal felvették, így két év múlva, amikor végül felvettek, Fruzsi volt az egyik felvételiztető tanársegéd. Majd másodéves hallgatóként én segédkeztem Enikő felvételijén.

 

- Fontos kapocs?

 

-  Nem dolgoztunk az egyetemen együtt, sőt Fruzsi és Enikő itt Kecskeméten ismerték meg egymást. Ugyanazok az emberek tanítottak minket, ez az ami összeköt bennünket. 

 

- Ott van már a gondolataid között a Hamlet?

 

- Igen, néha eszembe jut, de még nem foglakozom vele. Mindent a maga idejében.

 

- Van benned várakozás?

 

- Persze. Várakozás, izgalom, kicsi félelem.

 

 

süti beállítások módosítása