Czukor Balázs: "Egy kicsit hátraléptem"

Czukor Balázs színész-rendező nem fél új utakra lépni. Erről a Népszabadság interjújában beszélt.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem mára ismertté lett, 2003-ban végzett, Máté Gábor-osztályába járt. A Bárka Színház és az Örkény Színház után a szombathelyi Weöres Sándor Színházban és a Szputnyikban játszott. Néhány éve rendezőként is dolgozik. Újabban főként filmekben szerepel, jelenleg az Éjszakám a nappalod főszerepében látható a mozikban.

 

Czukor-Balazs

 

“Filmekben játszani nagyon jó, izgalmas az intimitása. A rendezés szabadabb terep, ahol nagyon lényeges, hogy mit teszel bele a világba. Mostanában elkezdtek zavarni a politikát érintő előadások. Tényleg nagy a baj, de még soha nem találkoztam olyan emberrel, akinek egy darab hatására megváltozott volna a politikai beállítottsága, inkább mélyült benne a gyűlölet. Azt látom, hogy ha nem reagálsz valami rosszra, vagy ostoba eseményre, akkor nem adsz neki talajt, nem tartod életben, ezáltal nem támogatod. Úgy érzem, hogy sok esetben ezek az előadások már nem egy problémára hívják fel a figyelmet, hanem inkább csak erősítik az emberek közti szakadékot, miközben alapvető kérdések nincsenek feltéve” – fogalmazott Czukor Balázs.

 

Arról, milyen irányba tereli a pályáját, úgy nyilatkozott: “Most egy ideje nem játszom színpadon, és Szombathelyről is eljöttem, ahol pedig állandó lehetőséget kaptam a rendezésre. De Jordán Tamás azt mondta, örömmel vár vissza”.

 

“Vágyom rá, hogy más dolgokat is csináljak, tanuljak, és ne csak a színház legyen az életem. Töltődni szeretnék, hogy ha úgy alakul, egyre őszintébb és tisztább előadásokat tudjak majd rendezni. Egy kicsit hátraléptem, és figyelem, hogy mit hoz az élet, és szerencsére most sorba jönnek külföldi lehetőségek. Koreába megyek forgatni, egy kanadai sorozatban szerepeltem, előtte pedig törökökkel dolgoztam” – számolt be Czukor Balázs.

 

süti beállítások módosítása