Hátrányos helyzetű gyerekeket látnak vendégül az Operaházban

Az ország különböző részeiből és a határon túlról meghívott 1200 hátrányos helyzetű gyermek tekintheti meg A diótörő című mesebalettet vasárnap a Magyar Állami Operaházban.

Az MKB Bank és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) immár 18. éve szervezi meg közös karácsonyi programját az Operaházban, ahol Csajkovszkij A diótörő című mesebalettjét nézhetik meg a gyerekek. A fiatal nézőket az előadás előtt és a szünetben kakaó, szendvics, gyümölcs és édesség várja, a darab végén pedig ajándékokkal tömött hátizsákokkal távozhatnak az Operaházból - közölte a Gyermekmentő Szolgálat pénteken az MTI-vel.

 

diotoro

Fotó: opera.hu


Csajkovszkij darabja évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része az Operaházban. Vaszilij Vajnonen és Oláh Gusztáv emlékének adózva 2015 karácsonyára a Magyar Nemzeti Balett a klasszikus balett hagyományait követő, de a 21. század táncművészeti és látványvilágbeli elvárásainak megfelelő új előadással jelentkezett Wayne Eagling és Solymosi Tamás balettigazgató koreografálásában.


A főbb szerepekben Kim Minjungot (Mária hercegnő), Oláh Zoltánt (Unokaöccs, Diótörő, Herceg), Szirb Györgyöt (Drosselmeier) és Cserta Józsefet (Egérkirály) láthatja a közönség.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása