Új tagok csatlakoznak az L1 Egyesülethez

Farkas Kristóf táncos és Roland Szabo fotográfus mellett 2016-tól három rezidens (Dömötör Judit, Valencia James és Benjamin R. Jarrett) is tagja lesz az L1 Független Művészek Közhasznú Egyesületének.

 

Az L1 Egyesület közleménye:

A hivatalosan 2002-ben alapított L1 Független Művészek Közhasznú Egyesület fontos célkitűzése, hogy katalizátorként funkcionáljon, hogy az ismeretlent kutató, merész művészi kísérleteket támogassa. Tagjainak igyekszik olyan közeget biztosítani, ami magas minőségű produkciók létrehozását segíti elő – s éppen ezért a főprofil, a táncművészet mellett szívesen dolgozik együtt más művészeti ágakban tevékenykedőkkel is. Így történik ez 2016-ban is.

 

L1rezidens2016 indulas2k foto L1Egyesulet

fotó: L1 Egyesület

 

Két alkotó több éves együttműködés után döntött úgy, hogy elfogadja az egyesület felkérését és tagként erősíti a kreatív munkát: Farkas Kristóf (táncos, tánckritikus, KÖM-tag) és Roland Szabo (szlovákiai magyar fotográfus). A 2015 évi rezidensek közül pedig hárman a jövő évtől tagként vesznek részt az egyesület életében: Dömötör Judit (táncos, pszichológus), Valencia James (független előadó, kutató) és Benjamin R. Jarrett (apa, férj, feminista, táncos, alkotó, tanár).

 

Az L1 Egyesület az utánpótlásra, a friss impulzusokra is igyekszik figyelni, ezért rezidens programja tovább folytatódik. 2016-ban öt alkotó (ebben az évben mind az öten nők) munkáját segítik egy teljes éven át: Gera Anita (táncos, tánctanár, jógaoktató), Komjáthy Zsuzsanna (tánckritikus, KÖM-tag), Kovács Emese (táncos, szakíró, tánc- és mozgásszínház szakos hallgató), Kovács Tímea (táncos, gyógytornász szakos hallgató) és Szűcs Dóra Ida (táncos, színháztudomány szakos hallgató).

 

süti beállítások módosítása