Prostitúció - Tompos Kátya és Kocsis Gergely a Jurányiban

Január 10-én ősbemutatóra kerül sor a Jurányiban: Tompos Kátya és Kocsis Gergely közreműködésével, Németh Ákos rendezésében látható a Prostitúció című előadás.

 

A Jurányi ajánlója:

 

A Prostitúció címet viselő előadás természetesen nem a prostitúcióról szól, abban az értelemben legalábbis semmiképp, ahogy ez a bűnügyi rovatokból és/vagy az éjszakai életből ismeretes. A négy, egymástól független jelenet egymáshoz nem kötődő történeteket mutat be, melyek szereplői tanácstalanul próbálnak (jobb) helyet találni magunknak a világban, ahol bármi bármikor áru tárgyát képezi,talán csak az ár kérdéses.

 

juranyi prostitucio

 

Valaha jónevű koreográfus, önérzetének feladásával munkát keres egy call girl-hálózatnál. Tanácstalan fiatal prostituált ügyfelével próbál értelmezni néhány mondatot, amit egy térítő szekta prospektusában olvasott. Drogfüggő lány próbál a dílerétől, valahai középiskolai rajongójától ingyen szerhez jutni.

Óvodás mesél boldogan játszótéren talált új ismerőséről.

 

A Tompos Kátya és Kocsis Gergely által játszott karakterek egymásra sem hasonlítanak, másokra pedig végképp nem. Minden a fantázia szüleménye. Ahogy az életben ez egyébként is megszokott.

 

Egy jelenet Bernhard Studlar rendezésében 2015-ben már szerepelt a bécsi Theater Nestroyhof műsorán, de jelen formájában a színdarab ősbemutató, még nem került közönség elé.

 

 

süti beállítások módosítása