"A színház az otthonom" - Szávai Viktória válaszolt

A Csak színház és semmi című sorozatról is mesélt a Radnóti Színház művésze a Műsorvízió blognak.

 

A Műsorvízió cikkéből:

 

"Az első pillanatban volt bennünk némi távolságtartás amiatt, hogy végül is ez a mi szakmai közegünk és az ember ilyenkor sokkal kritikusabb, de megpróbáltunk ezen fölülemelkedni. Akik nézni fogják majd a sorozatot, azok nem feltétlenül színházban dolgozó emberek, tehát nekik ez az egész világ nagyon izgalmas és újszerű lesz. A színházban történni szoktak meredek dolgok és itt tényleg minden össze van szedve, ami meredek. Azért ennyi botrány vagy furmánykodás nem jellemző egy hat hetes próbafolyamatra, de mondjuk hat év alatt össze tud gyűlni ennyi. Ez ennek az esszenciája" - mesélte a Csak színház és semmi kapcsán a színésznő.

 

szavai viktoria

 

Hozzátette: a színházban szoktak néha csúnya dolgok történni, és ez egy olyan műfaj, ahol állandó a rivalizálás, hiszen folyamatosan verekedni kell a helyekért, a presztízsért. "Van, aki ezt elegánsan csinálja és van olyan is, aki kevésbé. Hallottam már én is ezer olyan sztorit, amiről azt gondoltam, hogy csak ettől mentsen meg az ég, de az ilyesmik szerintem minden szakmában megesnek. A sorozat egy kicsit felnagyítja a dolgokat, de abszolút hiteles lesz" - mondta Szávai Viktória.

 

"Nyilván a színpad az, ami zsigeri dolog, hiszen színésznőnek is készültem, a színpad volt a cél és a színház az otthonom. Azt azért nem mondanám, hogy soha sem hagynám el, mert nem tudni, mit hozhat az élet, de mindenesetre nagyon fontos bázis az életemben a Radnóti Színház, ahol már jó hosszú ideje tag vagyok. Számomra nagyon fontos az állandóság és szeretem azt, hogy az a színpad egy kicsit már az enyém is. (...) Én mondjuk szeretem azt gondolni magamról, hogy nem használok a színpadon teátrális, hamis gesztusokat. Próbálok mindig nagyon intim módon játszani és a Radnóti tere erre alkalmas is, mert egy viszonylag kicsi színház. Nem érzékeltem, hogy a kamera előtt máshogy kellene viselkednem, mint ahogy egyébként létezem a színpadon. Nem tudnék nagy különbséget tenni a kettő között, bár nyilván máshogy gondolnám ezt, ha mondjuk a Vígszínházban játszanék, hiszen az egy hatalmas tér, ami más hangerőt és gesztusrendszert kíván. Így, hogy egy viszonylag intim térben szoktam játszani, nem volt különösebben nagy differencia" - mesélte Szávai Viktória.

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

 

süti beállítások módosítása