Bette Midler a Hello, Dolly!-ban tér vissza a Broadwayre

Bette Midler alakítja Dolly Gallagher Levit a készülő musicalben. A Hello, Dolly! premierje 2017 tavaszán lesz a Broadwayn.

A színész- és énekesnő a hét elején jelentette be, hogy színpadi szerepet vállalt, ráadásul a világhírű, 1964-es musicalben. Az előadást a négyszeres Tony-díjas Jerry Zaks rendezi, a koreográfiát a szintén Tony-díjas Warren Carlyle készíti. A premier 2017 április 20-án lesz, de egyelőre nem derült ki, hogy melyik színházban.

 

slager nagy bettemidler


Midler így nyilatkozott a kultikus darabról: „Alig várom, hogy minden idők legszerethetőbb amerikai musical karakterét eljátszhassam. A stáb nagyszerű, boldog vagyok, hogy Jerry Zaks-szal és Scott Rudin producerrel dolgozhatom."


A szerző, Jerry Herman azt mondja, hogy amikor azon gondolkozott, ki játszhatná el Dolly-t a 21. században, egyetlen név jutott eszébe: Bette Midler.

A Hello, Dolly! című darabban egy középkorú özvegyasszony házasságközvetítéssel foglalkozik, de mikor egy számára is megfelelő férfi fordul hozzá, hogy keressen neki házastársat, elhatározza, hogy ő megy hozzá feleségül...

 

midler2

 

1969-ben a műből Barbara Streisand és Walter Matthau főszereplésével film is készült, Gene Kelly rendezésében.

 

Színház.hu

 

 

süti beállítások módosítása