Színpadra állítják Harper Lee klasszikusát

Harper Lee Ne bántsátok a feketerigót! című regényét jövőre Aaron Sorkin színpadi adaptációjában mutatják be a Broadwayn.

    harper-lee

 

Scott Rudin producer szerdán elmondta: a darabot a 2017-18-as színházi évadban tűzik műsorra Tony-díjas Bartlett Sher rendezésében. A szereposztást egyelőre nem hozták nyilvánosságra.
   

Sorkin számos színdarabot írt már, és az Oscar-díjat, valamint a Golden Globe-díjat is megkapta a Közösségi háló című film forgatókönyvéért. A Steve Jobs című filmmel idén is Golden Globe-jelölt lett.
    

A Ne bántsátok a feketerigót! már több színpadi feldolgozást megért, de a regény nyomán készült színmű először debütál a Broadwayn.
    

Az 1960-ban megjelent könyvből világszerte 40 millió példány kelt el, Harper Lee 1961-ben átvehette érte a szépirodalmi Pulitzer-díjat. A könyv a harmincas évek Alabamájában játszódik, egy gyermek szemén keresztül ábrázolja rasszizmust. Annak idején Oscar-díjas film is született a regényből Gregory Peck főszereplésével.
    

A szerző tavaly publikálta Menj, állíts őrt! című második regényét, amely hamarabb született ugyan első művénél, de valójában a Ne bántsátok a feketerigót! folytatása.

 

süti beállítások módosítása