Bérletszünetes családi előadást hirdet a Harag György Társulat

Február 21-én bérletszünetes előadáskánt tűzi műsorára a Szemenszedett mese című előadást a Harag György Társulat február 21-én 11 órától a Szakszervezetek Művelődési Háza kistermében.

 

A Harag György Társulat ajánlója:


Hogyan vágjon neki az életnek valaki, ha mindenki összefog ellene és a környezete kiközösíti? Hogyan lehet a magányból és kiszolgáltatottságból kitörni? Milyen belső tartalékok, erőforrások segítenek, hogy a „másságát” valaki átokból áldássá változtassa?


Az írónő Gimesi Dóra egy kevésbé ismert Grimm mesét (Egyszemke, Kétszemke, Háromszemke) használt alapanyagul a Szemenszedett mese megírásához, melyben a teljes reménytelenségből tör ki a mese hőse és halad kitartóan a beteljesedés, a boldogság felé. A szatmári Szemenszedett mese életre szóló útmutatót ajánl közönségének, választ kínálva a fenti, gyötrő kérdésekre.

 

A mesében megismerkedhetünk Erzsi sorsával, aki kétszeműnek született egy olyan országban, ahol mindenki páratlan szemű és senki nem kegyelmez az efféle torz lényeknek, mint amilyen ő. Legkegyetlenebbek a nővérei, akik kínozzák a kishúgukat, de az ország összes lakója elveszejtené a „kétszeműt”.

 

szemenszedett

 

Erzsi nem törik meg, nem esik kétségbe. Belső tartásával, önzetlenségével, segítő szándékával végül küldetését is megtalálja. Mindebben segítségére van barátja, egy kecske és egy, a népmesékből jól ismert sámán-öregasszony. Erzsi párja is megérkezik az előadás végére, természetesen egy királyfi, akinek oldalán a kétszeműek országába távozik Erzsi, immár királynéként.


Az előadást 5 éven felüli nézőknek ajánlják, felső korhatár nélkül, abból a megfontolásból, hogy talán mindenkivel előfordul néha, hogy úgy érzi, álmait, céljait nem tudja megvalósítani. A varázsmesék szimbolikus nyelvén útmutatást és bíztatást kaphatunk Erzsi példamutató kitartásáról és választott értékeihez való hűségéről, melyek az önmegvalósítás feltételei.

 

Az szövegkönyvet Gimesi Dóra írta a Grimm testvérek Egyszemke, Kétszemke, Háromszemke című meséjéből, a rendező pedig Márk-Nagy Ágota, aki korábban már több gyerekelőadást is színre vitt a társulat művészeivel. Az előadás szereplői: Laczkó Tekla, Bándi Johanna, László Zita, Méhes Kati, Nagy Tamás és Poszet Nándor. A produkció díszletét és jelmezeit Kürti Andrea m. v. tervezte, az előadás zenéjét Szátvári Csaba m. v. szerezte, ügyelő és súgó Liegner Zsolt.

 

Jegyet váltani a színház Horea úti jegypénztárában lehet, minden hétköznap 10 és 17 óra között, előadások előtt egy órával a helyszínen, vagy interneten a biletmaster.ro jegyértékesítő rendszeren keresztül. További információkért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mailcímen lehet érdeklődni.


Harag György Társulat

 

süti beállítások módosítása