Turnék, vendégszereplések, új bemutatók az Operettszínházban

Az elmúlt hetekben a Balassi Intézet szervezésében, a száz éve bemutatott A Csárdáskirálynő dalaival hódították meg Bécset, Brüsszelt és Moszkvát. Pár nappal ezelőtt A Denevér operettcsapata pedig elindult Tel-Avivba, egy 13 előadásos turnéra.

Négy európai és egy ázsiai magyar kulturális intézetet is magába foglal az a turné, melyen Kálmán Imre legnépszerűbb művének dalai hallhatók a Budapesti Operettszínház művészeinek előadásában.

 

Az első külföldi állomás a bécsi Ferien Messén volt január 16-án, három nappal később pedig a moszkvai Csajkovszkij Konzervatórium koncerttermében is láthatták a produkciót az operettrajongók.

 

optur001

 

A színészek azóta Brüsszelben, a Balassi Intézet - Brüsszeli Magyar Nagykövetség Kulturális Szolgálatának épületében és Varasdon is felléptek a műsorral. Az utazó operett-nagykövetek, Lukács Anita, Fischl Mónika, Szendy Szilvi, Lévai Enikő, Kékkovács Mara, Dancs Annamari, Vadász ZsoltPeller Károly, Dolhai Attila, Szabó Dávid közül négyen, a Balassi Intézet - Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központban, Indiában zárják a turnét.

 

Pár nappal ezelőtt az A Denevér operettcsapata  - Fischl Mónika, Vermes Tímea, Oszvald Marika, Zábrádi Annamária, Peller Károly, Homonnay Zsolt, Langer Soma, Balczó Péter, Kristóf István, Faragó András, Magócs Ottó, valamint a színház balett- ének- és zenekara, Makláry László zenei igazgatóval és Somogyi-Tóth Dániel karmesterrel - is elindult Tel-Avivba, hogy közel két héten át, 13 alkalommal lépjenek fel az előadással a tel-avivi operában.

 

optur004

 

Az előőrs hamarabb megérkezett. Lukács Anita és Vadász Zsolt az izraeli 22. International Mediterranean Tourism Market kiállításon adott műsort a Magyar stand megnyitásának alkalmából, ahol az összegyűlt érdeklődőket természetesen a legismertebb operett slágerekkel szórakoztatták. Nem csak a közönséget, de még az izraeli turisztikai minisztert is táncba hívták.

 optur002

 

Míg a hungarikumot Lőrinczy György, az Operettszínház főigazgatója képviselte, addig Magyarországot Nagy Andor Magyarország izraeli nagykövete, aki szintén jellegzetes magyar ajándékkal, Puskás labda átadásával köszöntötte a minisztert.

 

Az Operettszínház csapata a tel-avivi operában február 11-én lépett fel először A Denevérrel, 1300 néző tapsolt állva a premieren. Fogadáson is részt vettek a társulat tagjai, melyen Nagy Andor nagykövet, illetve Martin Weiss, osztrák nagykövet köszönték meg az előadást és fejezték ki örömüket Lőrinczy György főigazgatónak, Kerényi Miklós Gábor művészeti vezetőnek, a darab rendezőjének, illetve a 120 fős stáb összes tagjának.

 

optur003

 

Az izraeli színház és az Operett hosszútávú együttműködésének köszönhetően két évvel ezelőtt A Csárdáskirálynőt, tavaly A Bajadért mutatták be Tel-Avivban, 2017-ben pedig ismét vendégül látják az Operettszínház társulatát.

 

A vendégszereplés után márciusban Indiában zárul a Balassi intézet által szervezett turné, majd májusban München-ben, a Deutsches Theater-ben látható a Marica grófnő.

 

Mindeközben Budapesten is zajlik az élet, a musical csapat gőzerővel készül a március 4-i Marie Antoinette premierjére, az operett-tagozat pedig hamarosan elkezdi próbálni Kálmán Imre méltatlanul elfeledett darabját, A chicagói hercegnőt.

 

Színház.hu

Fotók: Budapesti Operettszínház

 

süti beállítások módosítása