Elindult az OpeRádió

OpeRádió címmel tematikus rádióadót indított az Opera. A kizárólag opera- és balettzenét sugárzó online rádió az Opera honlapjáról érhető el.


Az OpeRádió lemezfelvételeket, saját hangfelvételeket sugároz, de a tervek szerint rövidesen már élő közvetítésekkel is várja a hallgatókat az Operaházból vagy az Erkel Színházból.

 

 opera

Fotó: opera.hu


Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója a Faktornak elmondta: "Zenei intézmény vagyunk, ráadásul Magyarországon messze a legnagyobbak az egész kulturális szférában. Ennek megfelelően szerettük volna, ha a mi mindentudó adatforrásunknak, a honlapunknak zenét tudunk adni. Különösen azok után, hogy milyen nagy hangsúlyt helyezünk a különböző magyar operák rögzítésére, a művészek hangjának megörökítésére. Adta magát a megoldás, hogy internetes rádió formájában egyrészt hangot kölcsönözhetünk a honlapunknak, másrészt ezáltal egy olyan médiumot is nyerünk, amelyen keresztül különböző információkat tudunk adni a rajongóknak. Már a közeljövőben elérhetjük azt a szintet is, hogy akár egy-egy teljes operafelvonást tudjunk egyenesben, néhány mikrofon segítségével sugározni, vagy akár tematikus műsorokba rendezhessük az Operaház temérdek, most még eléggé széttagoltan megtalálható hanganyagkészletét”.

 

A főigazgató szerint most az elsődleges dolguk, hogy szélesítsék azt a - már most több napra elegendő - lemezkészletet, amelyet Zsoldos Dávid főszerkesztő megszerzett. "Ehhez én magam is szállítok majd hazulról több táskányi opera-CD-t. Persze, fontos, hogy a későbbiekben legyenek beszélgetések, háttérműsorok, hogy adjuk majd a rádióban a Faggatót, ami a produkciókról szól, vagy a Hangolót, ami felkészít a művekre. Az internetes programok segítségével nagyon könnyű megnézni, hogy milyen a hallgatottság, és ha annyian követik majd a rádiónkat, hogy már érdemes energiát és pénzt fektetnünk rádióműsorok, konkrét rádiós tartalmak gyártásába, akkor nem leszünk restek, és természetesen ezt is megtesszük” - tette hozzá Ókovács Szilveszter.

 

Az online rádió a http://opera.hu/radio/ címen érhető el.

 

Forrás: faktor.hu

 

 

süti beállítások módosítása