Érzéki csalódás, futurisztikus élmény - Kanadai produkció a Trafóban

Érzéki csalódást és futurisztikus utazást ígér a Martin Messier és Caroline Laurin-Beaucage kanadai duó produkciója, amely február 26-án érkezik a Trafó Kortárs Művészetek Házába.

    clip image002

HonlapFacebook

 

A fény, a hang és a tánc különleges egységét alkotó Soak egy multimédiás művész és egy táncos közös munkájának gyümölcse. Caroline Laurin-Beaucage és Martin Messier közösen koreografálták az előadást, amelynek "pulzáló zajzenéjét" is Messier jegyzi.
    

Együttműködésük olyan produkciót eredményezett, amelyben a zene és a mozgás elválaszthatatlan egymástól, együtt teremtve saját univerzumot - olvasható a Trafó ismertetőjében.
    

Martin Messiert leginkább az elektroakusztikus zene más előadóművészeti ágakkal való összekapcsolása, valamint az élő test és az élettelen tárgyak kapcsolatának vizsgálata érdekli. Hangokkal kelt életre tárgyakat, úgy, ahogy a mozdulatok teszik a testtel.

 

 

Messier hétköznapi eszközök, például ébresztőóra, toll vagy varrógép segítségével komponál zenét. Nála a hang nincs alárendelve a mozdulatnak: a Soak című produkcióban is a zene a fő mozgatórugó.
    

Caroline Laurin-Beaucage táncos a Toronto Dance Theatre-ben tanult és számos ismert koreográfussal, valamint társulattal dolgozott együtt az elmúlt tizenkét évben. Öt évvel ezelőtt csatlakozott a világhírű kanadai társulathoz, az O Vertigóhoz. Sokat dolgozik élő zenével, és gyakran működik együtt a szintén kanadai Nicolas Basque zeneszerző-előadóval.
    

A Soak a Trafó Koreográfusok új utakon elnevezésű sorozatának keretében érkezik Budapestre. A február 26-i előadást követően Szemessy Kinga táncos-tánckutató beszélget a két művésszel.

 

süti beállítások módosítása