Baby Boy - A Müpában tartja új bemutatóját a Szegedi Kortárs Balett

A bennünket körülvevő világ káoszát és őrületét tükrözi vissza Uri Ivgi izraeli és Johan Greben holland koreográfusok Baby Boy című darabja, melyet szombaton mutat be a Szegedi Kortárs Balett Budapesten a Müpában.

 

Az új produkció sajtótájékoztatóján és nyilvános próbáján Pataki András, a társulat igazgatója elmondta, hogy az évad elején még nem szerepelt a műsortervben a darab, a társulat azonban felkérést kapott a Budapesti Táncfesztivál szervezőitől egy új bemutató elkészítésére. A produkció koreográfusául Uri Ivgit és Johan Grebent kérték föl, akik korábban már többször dolgoztak az együttessel.

 

baby boy 01


A koreográfuspáros a társulat számára új mozgásnyelvet használ, amely fizikailag nagyon igény beveszi a táncosokat. Munkamódszerükhöz hozzátartozik, hogy a próbák során is folyamatosan csiszolják a mozdulatokat, nagyon erős képeket, jeleneteket hoznak létre. A darab komponistájának állandó alkotótársukat, a brit Tom Parkinsont kérték föl, aki szintén napról napra formálja a zenét. A gyakorlás során rögzített hangokat, zörejeket beépíti művébe, ezzel teszi még kifejezőbbé szerzeményét - hangsúlyozta a táncművész.


Uri Ivgi a vörös falakból és padlóból álló díszletben játszódó darabról elmondta, hogy igyekeznek visszaadni, mi történik napjainkban a világban. Johan Greben ezt úgy egészítette ki, hogy nem a háborúkat, a borzalmakat akarják a nézők szeme elé tárni, inkább azt, hogy ezek milyen benyomást gyakorolnak rájuk.

 

Képekben a próbáról:

Fotók: Dusha Béla

baby boy 04

1.

 

baby boy 02

2.

 

baby boy 05

3.

 

baby boy 03

4.

 

baby boy 06

5.

 

baby boy 07

6.

 

baby boy 09

7.

 

baby boy 10

8.

 

baby boy 11

9.

 

baby boy 08

10.

 

baby boy 12

11.

 

baby boy 13

12.

 

baby boy 14

13.

 

A társulat a produkciót Szegeden március 18-án mutatja be, ekkor Strauss egyfelvonásosát, a József-legendát adják még elő a Nagyszínházban.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása