Közgyűlést tartottak a kritikusok - Itt a pártoló tagság!

Február 23-án tartotta közgyűlését a Színházi Kritikusok Céhe.

Elfogadták a 2015-ös évi pénzügyi beszámolót és az elnöki beszámolót. Tisztségviselők választására is sor került: Kovács Bálint elnökségi tag elnökhelyettesi megbízatást kapott, az etikai bizottság Varga Anikóval, a pénzügyi ellenőrző bizottság Papp Tímeával bővült.

 

A Színházi Kritikusok Céhének közleménye:

 

Tagfelvételi kérelmük és a közgyűlés döntése nyomán a Színházi Kritikusok Céhe új tagjaként üdvözöljük Kovács Natáliát, Török Ákost és Turbuly Lillát.


A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a törvényi előírásnak megfelelően 2016. március 15-ig beadandó módosított alapszabályt. (Amikor majd a bíróság végzéssel jóváhagyja, akkor közzétesszük itt, a régi alapszabályunk helyén.) Az új alapszabályban lehetőséget teremtettünk arra, hogy egyéni vagy intézményes pártoló tagokat fogadjunk sorainkba.

 

kritikus

Fotó: kritikusceh.wordpress.com

 

Így fogalmaz a dokumentum:
„A Céh pártoló tagjai lehetnek mindazok a természetes és jogi személyek, akik a Céh célja és tevékenysége sikeres megvalósításához erkölcsi és anyagi támogatást nyújtanak, a Céh alapszabályát magukra nézve kötelezőnek elfogadják. A pártoló tagok a Céh Közgyűlésén tanácskozási joggal vehetnek részt, szavazati joguk nincs és vezető tisztségviselővé nem választhatók.”


Valamint:
Pártoló tagok számára a tagdíj mértéke természetes személy esetén (minimálisan) évi 10000,- Ft, jogi személy esetén (minimálisan) évi 20000,- Ft, amely szintén március 31. napjáig fizetendő. Az elnökség minden év elején meghatároz olyan célokat, amelyekre a pártolók kérhetik a tagdíjukat fordítani. (Pl.:kritikusdíj-átadó ünnepség rendezése, pályakezdő kritikusi ösztöndíj létrehozása, az egyesület működési költségei, a nemzetközi kritikusszervezet tagdíja stb.)”

 

Üdvözöljük első pártoló tagunkat, Nógrádi Gábort!

Érdeklődni, jelentkezni a kritikusceh@gmail.com mailcímen lehet.

Szeretettel várjuk barátainkat és nemellenségeinket.

 

kritikusceh.wordpress.com

 

 

süti beállítások módosítása