Sediánszky Nóra a Móricz Zsigmond Színház új művészeti tanácsadója

Sediánszky Nóra dramaturg, író, fordító lett a Móricz Zsigmond Színház új művészeti tanácsadója. Kirják Róbert ügyvezető megállapodott a szakemberrel, aki február 25-től segíti a teátrum munkáját.

Kirják Róbert korábban elmondta, bár sok mindent megtanult az elmúlt, közel másfél évtizedben a művészi oldalt érintő dolgokról, szüksége lesz egy művészeti tanácsadóra. Sediánszky Nórára esett a választása, aki nem ismeretlen a Móricz Zsigmond Színház történetében.

 

ra

Sediányszky Nóra, fotó: 7óra7

 

2003-ban tűnt fel először a teátrumban, majd 2004 és 2011 között szerződéses dramaturgja volt a Színháznak. Ezt követően egy- egy alkalomra szinte minden évben megfordult Nyíregyházán. Olyan nagysikerű darabok dramaturgja volt, mint Az ügynök halála, A Waterloói csata, a Koccanás, a Kőműves Kelemen vagy az Énekes Madár, melyek közül az utóbbi a 2014-es POSzT válogatón is szerepelt.

 

Nóra szakértelme mellett az egyik legfőbb oka annak, hogy őt választottam az volt, hogy mind a Művészeti Tanács, mind a társulat nagyon szereti és elismeri őt. - mondja Kirják Róbert ügyvezető. „Az első dolgok, melyekbe közösen kezdünk, az a következő évad műsorának összeállítása, valamint ezzel együtt a szereposztások megtervezése lesznek.” – teszi hozzá.

 

süti beállítások módosítása