Hogy született dalmű a János vitézből? - Titkos naplók tárulnak fel a Pinceszínházban

A Pinceszínház arra vállalkozik, hogy bemutassa a János vitéz című daljáték keletkezésének történetét és felidézze az akkori kor hangulatát, szellemét.

Minderre három színész szövetkezik, számtalan szerepben: Almási Sándor, Molnár Gyöngyi és Széll Attila. Játékukat Nyitrai László kíséri zongorán, hiszen elhangzanak a mindannyiunk által ismert, csodálatos dalok is.

 

Egy rozsaszal 1

 

Ajánló a produkció elé:

 

Ki ne ismerné, ki ne tudná azonnal folytatni az „Én vagyok a bojtárgyerek”, „A fuszulyka szára” és az „Egy rózsaszál szebben beszél” kezdetű csodálatos dalokat.

 

1904-ben mutatta be a Király Színház a János vitézt – most tessék meghökkenni! - Fedák Sárival a címszerepben, melynek zenéjét Heltai Jenő verseire Kacsóh Pongrácz szerezte, Petőfi Sándor elbeszélő költeményéből színpadra írta Bakonyi Károly.

 

Egy rozsaszal 5

 

Az ,,Egy rózsaszál szebben beszél’’ című zenés színházi estünk a daljáték születésének viharos és drámai fordulatokban bővelkedő történetét - korabeli dokumentumok, levelek, visszaemlékezések, újságcikkek, kritikák, önéletrajzok, titkos naplók és a máig élő színházi pletykák, legendák, szóbeszédek alapján - idézi fel.

 

És elhangzanak a csodálatos dalok.

 

Előadásunk a zene, a szöveg, a színészi játék, a humor erejével elröpít minket a századelő nyüzsgő, forrongó Budapestjébe. Jó utazást kívánunk!

 

Egy rozsaszal 6

 

 

„Egy rózsaszál szebben beszél”           

 

…a János vitéz daljáték születésének története és híres dalai

zenés színházi est a Pinceszínházban márciustól

 

Játsszák:

Almási Sándor, Molnár Gyöngyi, Széll Attila

Zongorán közreműködik: Nyitrai László

 

Rendező: Vörös Róbert

 

 

Előadás időpontok:

március 11. 19.00 nyilvános főpróba

március 12. 19.00 bemutató

március 21. 19.00

 

 

 

süti beállítások módosítása