Százmillió forinttal támogatja nagyrendezvényeit Kaposvár

A színház, a képzőművészet, a kamarazene és egyebek mellett a méz áll Kaposvár idei nagyrendezvényeinek középpontjában, amelyek támogatására 107 millió forintot szavazott meg a város közgyűlése csütörtökön.

A képviselők által elfogadott előterjesztés szerint a tucatnyi esemény közül az első, Kaposvár legnagyobb múltra visszatekintő programja a Dorottya-napok. A Csokonai Vitéz Mihály Dorottya vígeposzának történetére alapozott farsangi rendezvény már sikerrel zárult, ezt május 2. és 8. között a Nemzetközi Gyermekszínházi Biennále követi, ahol a közönség elé kerülő produkciókat 90 hazai és külföldi előadás közül választják ki.


A somogyi megyeszékhely legjelentősebb összművészeti fesztiváljára, a Rippl-Rónai Fesztiválra május 26. és 29. között kerül sor. Látogatóinak kiállítótéri és utcaművészeti programokkal közvetlen találkozást biztosít a művészeti ágak sokaságával, egyúttal betekintést enged, bevon az alkotás folyamatába is.
A Szentjakabi Nyári Esték Kaposvár nyári kulturális kínálatának vonzó rendezvénysorozata, előadásait július 7. és augusztus 4. között a Dél-Dunántúl egyik legszebb történelmi emlékhelyén, a Szentjakabi Bencés Apátság romkertjében kialakított szabadtéri színpadon tartják.

 

kaposvar


Kiemelt esemény a július 17. és 23. közötti Kaposvári Nemzetközi Ifjúsági Focifesztivál, valamint Magyarország egyik legjelentősebb klasszikus zenei eseménye, az augusztus 13. és 19. között tervezett Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, s Záborszky Gábor Munkácsy-díjas festőművész ehhez kapcsolódó, zenés tárlatvezetésekkel gazdagított, augusztus 15-én nyíló kiállítása.


Ugyancsak helyet kapott a nagyrendezvények között a kaposváriak körében rendkívül népszerű Miénk a város elnevezésű fesztivál, amelynek szeptember 2. és 4. közötti igényes szórakoztató programjai, köztük esi koncertjei az elmúlt évek tapasztalatai alapján 4-5 ezer érdeklődőt vonzanak.
A szeptember 9-én és 10-én zajló Méz Fesztivál a somogyi méhészeti termékeket népszerűsíti és felhívja a figyelmet az egészséges táplálkozás fontosságára.


A decemberi Kaposvári Adventet azért szervezik, hogy a város polgárai átélhessék a meghitt, "békebeli" adventi hangulatot, részeseivé váljanak az ünnepi eseményeknek, megismerhessék a karácsonyváró időszakhoz kapcsolódó szokásokat. A hagyományoknak megfelelően szilveszterkor tűzijáték és óévbúcsúztató koncert lesz a Kossuth terén, az újévi kiemelt programok sora utcabállal és a Szivárvány Kultúrpalotában újévi koncerttel indul.


A nagyrendezvények tervezésekor a formálódó kaposvári marketingstratégia céljait vették figyelembe. Ezen, többségében visszatérő programokkal szemben elvárás, hogy azok megújuljanak, tovább erősödjön az egyéni arculatuk. Szita Károly polgármester a javaslat tárgyalásakor hangsúlyozta: a 107 millió forintos támogatás nemcsak a kaposváriak szórakoztatását szolgálja, hatása a turizmusban a vendégéjszakák számában is meg kell jelennie.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása