Főszereplők jelentkezését várja újra az Armel Opera Festival

2016. április 22-ig  lehet  jelentkezni az Armel Opera Festival  2017. évi bemutatóinak főszerepeire.

5 operaház 5 különleges produkció

 

Az Armel Opera Festival 2008-as indulása óta eddig 40 operát állított színpadra, 15 országban.  Az impozáns nemzetközi lista évről évre bővül épp úgy, ahogy a partner operaházak száma is, hiszen eddig  huszonhárom művészeti intézménnyel dolgozott együtt az Armel.    

 

2017-ben, öt ország operaházában újabb öt különleges operaelőadás készül majd, amelyek főszerepeire 2016. április 22-ig  jelentkezhetnek a magyar és külföldi  énekesek.

 

 

A XXI. század operajátszása a komplexitásra épül, ezért azon művészek  jelentkezésére számítanak, akik nem csak kiváló operaénekesek, hanem a színpadi játékhoz elengedhetetlen színészi képességekkel is rendelkeznek.

 

 Az első forduló  két különböző helyszínen, különböző időpontokban lesz. Az első forduló válogatásai Budapesten (2016. ápr. 22.) és Párizsban (216. április 25-26.) lesznek. Egy énekes csak egy első fordulós helyszínen indulhat, tehát döntenie kell, hogy Párizsban vagy Budapesten szeretné megmérettetni magát. Miután mindkét első forduló lezárult, a zsűri elnöke döntést hoz, és a két különböző helyszínről összesen 30 versenyző jut tovább a verseny második fordulójába. A Budapesten tartandó második fordulóban (2016. június 5.)  a versenyzőknek már a versenyelőadásokat rendező és dirigáló szakemberek előtt kell szerepelnie. A zsűri elnöke az idén Vajda Gergely zeneszerző-karmester lesz, aki egyben a Fesztivál művészeti vezetője is. Míg Vajda Gergely a verseny első fordulójában a versenyzők hangi kvalitásait vizsgálja, a júniusban zajló második forduló során a továbbjutóknak már a rendezők követelményeinek és színházi szempontrendszerének is meg kell majd felelniük, mivel az operafesztivál különös hangsúlyt fektet a műfaj előadói aspektusára is. A kiválasztottak

 

2017-ben a bemutatót megelőző próbaidőszakot az adott partnerszínházban / intézményben töltik, itt készülnek fel a nyári, budapesti premierekre, amelyeket  a 10.  Armel Opera Festival-on láthat majd a közönség.

 

armel

 

Az Armel Opera Festival 2017 darabjai és versenyszerepei:

 

Udo Zimmermann: Die Weisse Rose

(Biel Solothurn Színház és Zenekar. Biel, Svájc)

Versenyszerep: Hans Scholl – bariton

Laurence Osborn: The Mother

(Mahogany Opera Csoport. London, Egyesült Királyság)

Versenyszerep: Sofia – koloratúr szoprán

Leszek Mozdzer: Immanuel Kant

(Varsói Kamaraopera. Varsó, Lengyelország)

Versenyszerep: Lady Millionaire – szoprán

Jakov Gotovac: Ero s anger svijeta (Ero the Joker)

(Rijekai "Ivan pl. Zajc" Horvát Nemzeti Színház. Rijeka, Horvátország)

Versenyszerep : Mića (Ero)  - tenor

Rufus Wainwright: The Prima Donna

(Pannon Filharmonikusok. Pécs, Magyarország)

Versenyszerep:   Marie  -  koloratúr szoprán

 

Bővebb információ: www.armelfestival.org

 

 

 

süti beállítások módosítása