Gyerekek vették birtokba a kecskeméti színházat

Gyerekekkel telt meg a Kecskeméti Katona József Színház nézőtere február 28-án. A Nyolckor a bárkán című zenés mesejáték előadására hátrányos helyzetű fiatalok kaptak meghívást.


A jótékonysági akció ötletgazdája Cseke Péter, aki tavaly indította útjára a kezdeményezést. A mintegy 400 ajándék bérlet idén is nehéz körülmények között élő, többségükben roma származású családokhoz kerültek, akiket előadás előtt a direktor köszöntött a kecskeméti színház épületében.

 

 AWP1543

 

Az eseményre Lajosmizséről, Orgoványról, Fülöpjakabról, Fülöpházáról, Helvéciáról, Ballószögről, Ladánybenéről, Jakabszállásról, Kerekegyházáról, Kunbaracsról, Tiszaugról, Kiskunfélegyháza környékéről és Kecskemétről érkeztek gyerekek.


Ahhoz, hogy a bérletek valóban jó helyre kerüljenek, a teátrum vezetői az érintett önkormányzatoktól kértek segítséget, akik nem csak a gyerekek, illetve családok méltányos kiválasztását vállalták magukra, de gondoskodtak az ifjú bérletesek utaztatásáról is.

 

 AWP1566

 

A csoportok az előadás előtt majd egy órával kezdtek gyülekezni a színházban, s mire 11 óra lett, zsúfolásig megteltek a széksorok, a páholyok és az erkély is.

 

A Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskolából 29 elsőssel érkezett az előadásra Nagyné Orlov Mariann osztályfőnök.

 - Nagy örömmel jöttünk, hiszen a gyerekek közül sokan életükben először járnak a kecskeméti színházban – mondta Nagyné Orlov Mariann. – Számukra óriási élményt jelent, hogy itt lehetnek, és egy igazi, nagyszínházi előadást láthatnak.

 

 AWP1626

 

A résztvevő intézmények sorában volt a kiskunfélegyházi KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény is.
- Második alkalommal kapcsolódtunk be a színház kezdeményezésébe. A tavalyi előadások nagy élményt jelentettek a gyerekek számára, így idén is örömmel fogadtuk a meghívást. 32 gyermekkel érkeztünk, akik mindannyian izgatottan várták, hogy eljöhessenek Kecskemétre színházba – mondta el Szűcs Ottóné kísérő.

 

Kecskeméti Katona József Színház

Fotók: Walter Péter

 

süti beállítások módosítása