Operaelőadás készül a Pink Floyd The Wall című albumából

Operaelőadás készül a Montréali Operaház 2016-2017-es évadában a Pink Floyd The Wall című legendás albumából, a város alapításának 375. évfordulóját ünneplő produkció színrevitelében Roger Waters, a zenekar alapító tagja is közreműködik - hangzott el a sajtótájékoztatón.

    

A zenészt eleinte nem érdekelte a produkció. "Azt hiszem, a válaszom eléggé elutasító volt" - idézte fel a világhírű rockzenész az opera helyi idő szerint csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy miként reagált az intézmény első megkeresésére.

 

pink-floyd-the-wall

   

"Az volt a tapasztalatom, hogy a rock and roll és a szimfonikus zene együttműködési kísérletei általában katasztrofálisak" - fogalmazott a sztár. Elmondása szerint az opera képviselői azonban nagyon meggyőzőek voltak: lejátszottak neki néhány részletet a műből, amelyen már elkezdtek dolgozni.
   

 "Bevallom, nem úgy ültem ott, hogy ez engem megérinthet. De nagyon is megérintett, ezért nagy lelkesedéssel várom a munkát" - fűzte hozzá.
   

 Az eseményen kérdezték Roger Waterst arról is, hogy nem volt-e nehéz visszatérnie Montréalba az 1977-es hírhedt incidens után, amikor egy koncerten leköpte az együttes egy rajongóját, aki a színpadot rohamozta.
   

"A The Wall arról az útról szól, amely elvezet a másokat arcul köpő gyűlölettől a helyre, ahol a szeretet sokkal fontosabbá válik, mint a gyűlölet" - válaszolta a zenész.
    

A szervezők szerint az 1979-ben megjelent legendás albumot részben a montreali koncert ihlette. A város 375. születésnapjának ünnepségeiért felelős Gilbert Rozon úgy nyilatkozott: "Negyven évvel ezelőtt a mi gyönyörű városunkban kezdett el Roger Waters The Wall-on gondolkodni".
    

A zenész utoljára 2010 és 2013 között turnézott a The Wall Live produkcióval, amely csaknem 460 millió dollár (130 milliárd forint) bevételt hozott.

 

süti beállítások módosítása