Halász Judit is Balatonfüredre készül

A bővülő balatonfüredi programkínálat az idegenforgalmi szezon meghosszabbítását célozza, a kulturális rendezvények mellett a gyermek- és családi programoké lesz a főszerep az idén - fogalmazott a város polgármestere a szerdai szezonnyitó sajtótájékoztatón. 

    IMG 1838

 

Bóka István (Fidesz-KDNP) kiemelte, hogy a műfaji sokszínűség jellemzi az idei esztendő programkínálatát.
    

Hozzátette: a programsorozat egyik kiemelt rendezvénye a március 11. és 19. között zajló Füredi Tavaszi Fesztivál, de a "gasztroélmények éve" keretében kiemelt szerepet kap majd a gasztronómia is a Balaton-parti város kínálatában. A polgármester beszélt arról is, hogy június közepén rendezik meg a magyar úszás napját, amely felkészülést jelent a 2017-es balatonfüredi világbajnokságra. 
    

Varga-Dani Barbara, a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője megjegyezte, hogy a Nyitott Balaton rendezvénysorozat tavaszi és őszi programlehetőségeket kínál, példaként említette a Romantikus Reformkorszínházi és zenei programjait szeptember közepétől. Beszélt arról is, hogy ősszel mutatják be a bécsi nagykövetségen a Balatoni régiót, különös hangsúlyt adva Balatonfüred turisztikai kínálatának. 


fured

    

Cserép László, a balatonfüredi önkormányzat kulturális osztályának vezetője elmondta: a város nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az eddigieknél egységesebb üzenettel, a legszélesebb rétegeket megszólítva jelenjen meg a turisztikai piacon. 
    

Hozzáfűzte: a szokásos gyermeknapi programok és gyermekkönyvhét mellet arra törekednek, hogy minden városi programnak legyen a legkisebbeket megszólító kínálata is. 
    

A Kisfaludy Színház Mesekastély sorozatában márciusban az Egri Harlekin Bábszínház Piros malac című előadását láthatja a közönség, a Katáng zenekar családi koncert ad a tavasz elején, Halász Judit koncertje június elején várja a legkisebbeket.
    

Júliusban a Készalag vitorlásvereseny és az Anna-bál, augusztusban a Füredi Borhetek várja az érdeklődőket. 
    

Geskó Judit, a Szépművészeti Múzeum osztályvezetője elmondta, hogy a Vaszary Galériában tavaly 40 százalékkal nőtt a látogatók száma az előző évhez képest és az idén további növekedésre számítanak. Az idei tárlatok közül kiemelte a március 19-én nyíló, Pusztán fekete vonalakkal című Dürer-tárlatot, amelyen 83 metszet látható majd. 
    

A nyáron nyílik a Pintér Galéria aukciós kiállítása, lesz Vasarely- tárlat, valamint Rippl-Rónai József művészetét bemutató kiállítás is. 

süti beállítások módosítása